Korzár logo Korzár
Nedeľa, 17. február, 2019 | Meniny má Miloslava
Nájdete nás na webe

Hovädzia sviečkovica s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom

Ako na to?

Hovädzia sviečkovica s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom.Hovädzia sviečkovica s dubákovou omáčkou a karlovarským knedlíčkom.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Pre cca 5 osôb: 1 kg hovädzej sviečkovice, 0,6 l smotany, 0,4 l vývaru (consommé), 30 g sušených dubákov, 3 dubáky vcelku, 0,6 kg bieleho pečiva, 2 vajcia, 2 lyžice masla, 2 šalotky, múčne maslo, petržlenová vňať, soľ, čierne korenie, morská soľ, panenský olivový olej, bylinky na zdobenie

Postup: Hovädziu sviečkovicu si očistíme od blán a okoreníme, môžeme zabaliť a odložiť do chladničky.

Biele pečivo nakrájame na kocky a dáme trochu zapiecť do vyhriatej rúry na cca 200 °C.

Vyberieme a necháme vychladnúť.

Očistenú šalotku opražíme na jednej lyžici masla a nakoniec zalejeme časťou smotany, nevaríme.

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky a z bielkov vyšľaháme sneh, žĺtky pridáme ku šalotke so smotanou a zamiešame. Túto zmes vylejeme na opečené pečivo a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Dobre premiešame. Zabalíme do fólie a dáme variť na pare cca 20 min.

Medzitým si dáme variť zvyšnú smotanu spolu s consommé a pridáme sušené huby. Na zvyšnom masle popražíme šalotku a pridáme všetko do omáčky. Varíme do požadovanej hustoty a nakoniec, ak je potrebné, trochu zahustíme múčnym maslom. Rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Odložíme do tepla.

Hovädziu sviečkovicu opečieme na grile a pečieme vo vyhriatej rúre, najlepšie s tepelnou sondou na požadovaný stupeň prepečenia.

Takto pripravené suroviny nakrájame a naservírujeme na tanier podľa vlastnej fantázie. Dozdobíme bylinkami, pomaly pečenou paradajkou, grilovaným kúskom dubáka a dochutíme olivovým olejom, korením a morskou soľou.

Toto jedlo si môžete u nás vybrať zo svadobného menu.

Pripravil: Marek Brezina




















Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  3. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  4. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  5. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  6. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  7. Slovensko má historicky najvyšší počet ľudí bankujúcich online
  8. ZSE ako jediné prináša Virtuálnu batériu pre fotovoltiku
  9. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie
  10. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma
  1. Podnikanie a významné ukazovatele v roku 2019
  2. Smartfóny Samsung Galaxy S priniesli množstvo inovácií
  3. eKasa prichádza na Slovensko
  4. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  5. 4 úkony, ktoré treba absolvovať po založení s.r.o.
  6. Konferencia - EU support for research
  7. A dynamic year in the industrial and logistics sector
  8. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici
  9. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  10. Zápis do Registra partnerov vo verejnom sektore
  1. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 19 125
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 12 618
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 9 716
  4. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 8 315
  5. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 5 726
  6. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici 4 934
  7. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie 4 621
  8. Esin Group: Líder Iniciatívy poľnohospodárov vydiera 4 187
  9. Zbrojársky líder z Považia pomáha ľuďom 4 039
  10. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 3 939

Neprehliadnite tiež

V Malej farme zachraňuje zvieratá. Bojuje s nedostatkom a nezáujmom ľudí

Danka Arvaiová: Dobrovoľníctvo musí byť robené zo srdca.

Malá farma má stále nedostatok dobrovoľníkov.
Pohľad Lenky Hanikovej

Ako sa dostať vlakom z východu do Brna a prežiť

Atmosféra vo vlakoch sa mi zdá milo bojovná a možno to z nás robí silnejšie osobnosti.

Mimoriadny vlak za Mikulášom čakal na deti na humenskej stanici.
Vykoľajený vlak.

Na dobrovoľníctvo nepotrebujete certifikáty, len chuť niečo zmeniť

Martin Ištvan: Práce mám dosť, ale dobrovoľníctvo je moja psychohygiena.

Ošarpaný výmenník dostal nový vzhľad vďaka Dobrovoľníckemu centru Košíc a šikovným dobrovoľníkom.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Kedy tu mávate leto? Vlani bolo v stredu

Reportáž z najchladnejšieho miesta na Slovensku.

SPIŠ KORZÁR

V Krompachoch sa vykoľajil nákladný vlak, trať je neprejazdná

Trať opravia najskôr v nedeľu.

Píše Emil Višňovský

Dankova kauza ukázala, že naši politici si nevážia vzdelanie

Stačí im ničím nekrytý papier.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop