Korzár logo Korzár

Táňa Radeva pečie mamin koláč, Adela Banášová ďatlové guličky

Bez akých koláčikov si naše herečky a moderátorky nedokážu predstaviť Vianoce?



Niektoré žienky vypekajú desať druhov všakovakých lahôdok, iné sa nechajú koláčikmi zásobovať od rodinných príslušníkov, prípadne si zákusky kúpia v obchode. Nami oslovené dámy si však fajnotky na sviatky vyrábajú poctivo samy, dokonca aj keď niektoré z nich patria k zástankyniam zdravej výživy.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kristína Greppelová, herečka

Ja, žiaľ, koláčiky nemôžem, inak by som mala o chvíľu sto kíl. Robím si však vždy ako náhradu jednu úžasnú chutnú vec v rámci delenej stravy. Je to fajné a maximálne jednoduché.

Jogurtová mňamka s agave a slnečnicovými jadierkami

Potrebujete:
nízkotučný biely jogurt, agave, mletú škoricu, lúpané slnečnicové jadierka, med

Príprava:
Slnečnicové jadierka si na panvici nasucho opražíme. Všetky ingrediencie spolu zmiešame a je to hotové. Chutné, zdravé a maximálne rýchle.

SkryťVypnúť reklamu

Milena Minichová, herečka

Biskupský chlebíček

Potrebujete:
4 bielka, 100 g cukru, 80 g vlašských orechov, 50 g hrozienok, 50 g kandizovaného ovocia, 50 g horkej čokolády 60 g polohrubej múky

Príprava:
Orechy pomelieme alebo nadrobno nasekáme, kandizované ovocie a čokoládu nakrájame nadrobno a zmiešame s hrozienkami a múkou. Bielky s cukrom vyšľaháme dohusta. Múku zmiešanú s ostatnými surovinami ľahučko vmiešame do vyšľahaných bielkov. Zmes dáme do chlebíčkovej formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Zarovnáme lyžičkou do rovnej plochy a dáme piecť. Pečieme na 160 stupňoch doružova. Potom chlebíček vyklopíme, necháme vychladnúť. Následne nakrájame na tenké plátky.

Táňa Radeva, herečka

Vianočný koláč mojej mamy

Tento koláčik máme doma všetci najradšej. Je síce drahý na dnešné pomery, ale zato veľmi chutný. A nám vždy pripomenie našu mamku. Ak si ho upečiete, dúfam, že budete spokojní.

Potrebujeme: Na cesto: 20 dag hrubej múky, 20 dag pomletých orechov, 20 dag práškového cukru, 15 dag margarínu, 1 vajce, 1/2 balíčka prášku do pečiva. Na plnku: 1 kg tvarohu, 15 dag masla, 4 žĺtky, 15 dag práškového cukru, 1 vanilkový cukor. Na penu: 4 bielka, 10 dag kryštálového cukru.

Príprava: Vypracované cesto potrieme plnkou a dáme do vyhriatej rúry prvých 10 minút na 200 stupňov, ďalších 10 minút na 170 stupňov a ďalších 10 minút na 150 stupňov. Medzitým si vyšľaháme penu zo štyroch bielkov s cukrom a asi po cca 30 minútach pečenia vyberieme koláč z rúry a nanesieme naň bielkovú penu. Dáme do rúry na 10-15 minút na 130-140 stupňov.

SkryťVypnúť reklamu

Iveta Malachovská, moderátorka

Posledná vôľa

Náš najobľúbenejší rodinný vianočný recept sa volá posledná vôľa, pretože naňho musíme mať pri toľkých dobrotách ešte miesto v brušku. Jeho príprava je maximálne jednoduchá.

Potrebujeme: piškóty, kávu, dva druhy pudingov – vanilkový a čokoládový, ananásový a mandarínkový kompót, jahody, šľahačku.

Príprava: Na spodok misy uložíte v káve namočené piškóty, na nich uložíte ovocie a zalejete jedným z pudingov. Navrstvíte ďalšiu vrstvu piškót, tentoraz už bez kávy, ovocie a druhý puding. Celý deň necháte tuhnúť v chladničke. Pri podávaní dozdobíte dobre vyšľahanou nezdravou 33%-nou osladenou šľahačkou.

Adela Banášová, moderátorka

Ďatlové guličky

Potrebujeme: ďatle, orechy, kokos, kokosový olej.
Príprava: Všetko spolu rozmixujeme, pridáme kokosový olej, ugúľame guličky a vyváľame ich v kokose. Nie je tam lepok ani cukor, takže Vianoce budú šťastné a veselé aj pre naše telo .

SkryťVypnúť reklamu

Autor: Spracovala Nit

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aplikácia, čo mamičkám aj študentom šetrí nervy aj peniaze
  2. Iónske či Dodekanské ostrovy? Nie je jedno, kam do Grécka idete
  3. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne
  4. Hirošima (reportáž Johna Herseyho) v denníkoch SME a Korzár
  5. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie
  6. Domáce poistenie v dobe nárastu extrémov počasia a škôd
  7. Čistenie detských zubov ako boj? Rodičia opisujú, čo im pomohlo
  8. Toto je Balkán? Roky prehliadané Albánsko prekvapuje
  1. Iónske či Dodekanské ostrovy? Nie je jedno, kam do Grécka idete
  2. Invázne rastliny ako superpotraviny
  3. Hirošima (reportáž Johna Herseyho) v denníkoch SME a Korzár
  4. Keď tankovaním získate viac než len plnú nádrž
  5. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne
  6. OTS: Stanovisko LESY SR k tvrdeniam politickej strany Demokrati
  7. Tento recept na svieže letné občerstvenie si nenechajte ujsť
  8. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie
  1. Toto je Balkán? Roky prehliadané Albánsko prekvapuje 6 289
  2. Čistenie detských zubov ako boj? Rodičia opisujú, čo im pomohlo 5 137
  3. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne 4 467
  4. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie 4 095
  5. Iónske či Dodekanské ostrovy? Nie je jedno, kam do Grécka idete 3 942
  6. Ficova vláda extrémne zbrojí, u Kaliňáka kašlú na zákon 2 903
  7. Hirošima (reportáž Johna Herseyho) v denníkoch SME a Korzár 2 517
  8. Ako sa vyhnúť cukrovke 2. typu: Prvý krok urobte ešte dnes 1 801
  1. Branislav Hláčik: Komando Tiger - Kapitola 4
  2. Rudolfa Vallová: Keď Monkey business znamená úpadok
  3. Andrii Bashlak: AI na pohovoroch: z nástroja sa stala lákavá skratka
  4. Miroslav Ferkl: Trumpoty
  5. Tomáš Čajda: Stop tranzitu na Kramároch! Alebo ani nie...
  6. Július Alexy: Kde je teplomer?
  7. Dávid Polák: Schizofrénia a pokrytectvo progresívnej ľavice
  8. Vladimír Bojničan: Prečo glorifikácia autority vedie k totalite – a prečo je koreňom každej totality dogmatické myslenie
  1. Elena Antalová: Takže k tým Rážovcom a nášmu skvelému životu 17 002
  2. Monika Albertiová: Máme po puči 14 085
  3. Ivan Mlynár: Matúš Šutaj Eštok, na konci dňa hlboké ospravedlnenie Hamranovi, Spišiakovi a čurillovcom stačiť nebude 12 802
  4. Ivan Čáni: V Smere seno nežerú. Tomu verím. 9 602
  5. Jozef Foltýn: Podpriemerný Slovan zaujal len arogantným trénerom 8 113
  6. Ján Valchár: Keď Rusku ide karta, tak ešte jeden blog 6 761
  7. Grácz Ján: Krátky oznam pre všetkých národovcov. 6 103
  8. Radko Mačuha: Viete, ako býva Šimečka a ako Fico? 5 963
  1. Radko Mačuha: Fico má nový slogan pre PS - poslušné slovensko.
  2. Marcel Rebro: Nezlomné deti padlých hrdinov ďakujú nezlomným Slovákom
  3. Věra Tepličková: Rýchla chôdza možno už len s evidenčným číslom
  4. INESS: Čo priniesla konkurencia zdravotných poisťovní
  5. Radko Mačuha: Ruský Disneyland.
  6. Radko Mačuha: Padák - slovenský vynález.
  7. Radko Mačuha: Za neonacizmus na Ukrajine môže Putin.
  8. Marcel Rebro: Trump a Putin na Aljaške: Rokovanie o Ukrajine bez Ukrajiny
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu