Korzár logo Korzár
Streda, 14. november, 2018 | Meniny má Irma
Nájdete nás na webe

Recept na zubáča a čokoládovú tortu

Pozrite si dva zaujímavé sviatočné recepty.

Čokoládová torta s gaštanovou plnkou a šľahačkou s omáčkou z lesného ovocia.(Zdroj: Vladimír Mulík)

Zubáč na masle so zelerovým pyré, jablkovou omáčkou a ružičkovým kelom so slaninou

Zubáč je ryba ako stvorená na vianočný stôl. Jedna z najlepších, ktorú u nás viete zohnať. Je dravá,
preto sa jej mäso vyznačuje vysokou kvalitou. K nemu ružičky kelu ako poslednej zeleniny z našej záhrady. Omáčka zo sezónnych jabĺk, ktoré sa dobre znášajú s ružičkovým kelom v kombinácii zaručujúcej zdravie. Zelerové pyré ako upútavka na náš nový jedálny lístok v reštaurácii Olive Tree, kde bude stretnutie s vami
naším spoločným sviatkom.

Pre cca 5 osôb: 1 kg zubáča (filety s kožou), 1 kg bieleho zeleru, 0,3 l mlieka, 0,5 kg ružičkového kelu, 2 jablká, 0,1 kg slaniny, 2 šalotky, 0,4 l smotany, maslo, soľ, čierne korenie, panenský olivový olej.

Postup: Začneme prípravou zelerového pyré a jablkovej omáčky. Očistený zeler nakrájame na menšie kocky a varíme v osolenom mlieku do mäkka. Uvarený zeler rozmixujeme na jemné pyré, ochutíme čiernym korením a zjemníme maslom. Odložíme do tepla.

Počas varenia zeleru pripravíme zo smotany, ktorú varením vyredukujeme, omáčku. Pridáme nastrúhané jablká, chvíľu povaríme a prepasírujeme cez jemné sitko do vhodnej nádoby, osolíme a okoreníme.

Očistený ružičkový kel prekrojíme. Slaninu nakrájame na rezančeky a opečieme na panvici.

Nakrájanú šalotku opražíme na olivovom oleji a dáme k slanine. Nakoniec pridáme pripravený ružičkový kel, osolíme a okoreníme. Všetko spolu podusíme a odložíme do tepla.

Filety zo zubáča naporciujeme, osolíme a okoreníme, opečieme na masle a podávame s pripraveným zelerovým pyré, ružičkovým kelom a jablkovou omáčkou.

Aj toto jedlo môžete ochutnať v rámci vianočnej ponuky v reštaurácii Olive Tree.

Článok pokračuje pod video reklamou


Čokoládová torta s gaštanovou plnkou a šľahačkou s omáčkou z lesného ovocia

Keď zavonia perník, prichádzajú Vianoce. Tak vravia naše kolegyne z cukrárne, ktoré už tento rok piekli najväčší medovník v Košiciach. Dvojmetrovú rybu môžete vidieť zavesenú na pódiu pri Immaculate. Navyše, v Café Slovan stojí naozajstná perníková chalúpka z ich dielne, kam môžu vaše ratolesti vojsť a nakresliť najkrajší vianočný obrázok.

Čokoládová torta s gaštanovou plnkou je zákuskom, ktorý spestrí váš sviatočný stôl.

12 porcií

Suroviny na korpus: 3 vajcia, 90 g kryštálového cukru, 30 ml rastlinného oleja, 2,5 lyžice kakaa, 3 lyžice polohrubej múky. Suroviny na maslový krém: 0,2 l mlieka, 150 g kryštálového cukru, 1 lyžica maizeny, 200 g masla,. Suroviny na gaštanovú plnku I.: 250 g gaštanového pyré, 50 g maslového krému, 0,05 l rumu.
Suroviny na gaštanovú plnku II.: 125 g gaštanového pyré, 450 g maslový krém. Marhuľový džem na potretie korpusu, 0,2 l šľahačkovej smotany na zdobenie, 50 g lieskových opražených pomletých orieškov na posypanie, 100 g horkej čokolády na zdobenie. Omáčka z lesného ovocia: 300 g lesného ovocia, 200 g kryštálového cukru, 0,2 l vody.

Postup prípravy: Vyšľaháme si vaječné bielky s cukrom na penu, pridáme žĺtky zamiešané s olejom a nakoniec múku zmiešanú s kakaom. Zľahka zamiešame. Vylejeme do 24 cm formy a pečieme pri 160°C 30 min. Vychladnutý korpus rozdelíme na polovicu.

Z mlieka, cukru a maizeny uvaríme puding. Po vychladnutí zamiešame maslo, vyšľaháme do hladka. Takto pripravený maslový krém rozdelíme na dve časti.

Pripravíme si gaštanové plnky I. - II. podľa množstva hore uvedených surovín, ktoré vymiešame do hladka. Spodnú časť korpusu natrieme marhuľovým džemom a rozotrieme plnku I. Priložíme druhý korpus, natrieme plnku II. a necháme stuhnúť.

Vyšľaháme smotanu, ktorou potrieme boky torty a vrch zdobíme cukrárskym vrecúškom. Boky torty obsypeme lieskovými orieškami. Ozdobíme čokoládou.

Tento dezert si môžete objednať napríklad na vianočnom večierku.





Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Platíte si poistenie domova zbytočne?
  2. Volkswagen T-Cross má z každého niečo
  3. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete
  4. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní
  5. Objavte silu Q10 a zredukujte vrásky počas 4 týždňov
  6. SME pripravení na komunálne voľby vo veľkom štýle
  7. First moment na leto 2019 je tu: 13 letovísk s výraznými zľavami
  8. Hidradenitída - kožná choroba, o ktorej sa nehovorí
  9. Rozhodnite v sobotu o starostoch aj o svojom dôchodku!
  10. 8 vecí, ktoré môžu ohroziť úspešné podnikanie
  1. Kúpa založenej s.r.o. s históriou
  2. 5. ročník súťaže Equitone – originálne odvetrané fasády
  3. Platíte si poistenie domova zbytočne?
  4. Odborná exkurzia po vodných stavbách v Českej republike
  5. Diskusný stôl na tému Energetická certifikácia budov
  6. Druhy ochranných známok
  7. OMV má riešenie na neohlásených kuriérov
  8. Volkswagen T-Cross má z každého niečo
  9. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete
  10. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní
  1. First moment na leto 2019 je tu: 13 letovísk s výraznými zľavami 25 839
  2. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 24 952
  3. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 19 598
  4. SME pripravení na komunálne voľby vo veľkom štýle 9 790
  5. Hidradenitída - kožná choroba, o ktorej sa nehovorí 8 497
  6. Neukladajte si nič, čo vás môže ohroziť. Ako zabezpečiť telefón? 7 247
  7. Rozhodnite v sobotu o starostoch aj o svojom dôchodku! 7 059
  8. 5 brigád, ktoré pomôžu v budúcej kariére 6 378
  9. 8 vecí, ktoré môžu ohroziť úspešné podnikanie 6 079
  10. Platíte si poistenie domova zbytočne? 5 851

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop