Pre cca 5 osôb potrebujeme: 1 kg kačacích pŕs s kožou, 1,5 kg zemiakov, 5 jabĺk, med, trstinový cukor, maslo, soľ, morskú soľ, č. korenie, rozmarín, panenský olivový olej.
Postup: Začneme prípravou kačacích pŕs, kde kožu narežeme na mriežku. Osolíme a okoreníme a prudko opečieme na grile z každej strany na olivovom oleji. Výpek si odložíme. Takto opečené mäso pečieme pri nízkej teplote do ružova. V našom prípade sous vide tepelnou úpravou minimálne štyri hodiny.
Očistené zemiaky nakrájame na plátky a vo vhodnej nádobe premiešame so soľou, čiernym korením a nasekaným rozmarínom. Pečieme s pridaním pary cca 30 – 40 min.
Jablká očístíme a opečieme na masle. Na zvyšnom masle opražíme rozmarín a pridáme med a karamel, ktorý sme si pripravili z trstinového cukru, a pridáme trochu vody. Jablká dáme piecť s pripraveným sirupom. Po upečení vyberieme, odložíme do tepla a do výpeku z jabĺk pridáme výpek z mäsa. Spolu redukujeme na hustú omáčku.
Ak máme všetko pripravené, môžeme uložiť na predhriate taniere upečené zemiaky, jablká a nakrájané kačacie prsia, pridáme omáčku a osolíme morskou soľou.
To jedlo si môžete u nás objednať na ktorejkoľvek spoločenskej akcii, kedykoľvek počas roka.
Autor: Marek Brezina
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.