Korzár logo Korzár

Dobrý tip: Perníčky už majú voňať

Ak ste doteraz pečenie voňavých perníkov odkladali, je najvyšší čas sa do tejto milej činnosti pustiť. Definitívne vás presvedčia, že Vianoce sú už predo dvermi a navyše aj krásne zmäknú, samozrejme ak ich ustrážite pred mlsnými jazýčkami.



Receptov na perníčky je nepreberné množstvo, každá gazdiná má ten svoj zaručený. Ak ste si stále nenašli svojho favorita, vyskúšajte napríklad tento, perníčky sú chutné a mäkké aj po upečení. Do dózy, kde budú čakať na ozdobenie, nezabudnite natrhať krajec chleba. Perníčky si od neho vezmú vlhkosť a budú mäkučké.

Na rýchlo mäkké perníky si pripravte:

500g hladkej múky, 200g práškového cukru, 5 lyžíc medu, 100g masla alebo Hery, 2 vajcia, 2 lyžice kakaa, 2 kávové lyžičky perníkového korenia, lyžičku sódy a štvrť prášku do perníka.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Do misky si odvážte najprv všetky sypké suroviny a poriadne ich premiešajte, potom prichádzajú na rad med, vajcia a na kocky pokrájané maslo. Všetko spolu prepracujte, vznikne vám príjemné cesto, ktoré nechajte odležať najlepšie cez noc v chladničke (vydrží tam aj dlhšie). Pred pečením si cesto vyložte z chladničky skôr, aby sa s ním dobre pracovalo a hor sa vykrajovať.

Autor: mal

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  8. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  1. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  6. Kam smerujú peniaze bohatých?
  7. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 15 602
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 6 508
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 081
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 165
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 600
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 473
  7. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody 2 316
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 2 267
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu