Korzár logo Korzár
Nedeľa, 17. február, 2019 | Meniny má Miloslava
Nájdete nás na webe

Jožko Vajda: Diétam som dal zbohom

Hoci o dva roky oslávi okrúhlu šesťdesiatku, tento vek by mu veru nik nehádal. Vždy dokonale upravený herec Jozef Vajda síce pred trinástimi rokmi prešiel výraznou zmenou osobnosti smerom k duchovnu, no na svojom výzore si stále dáva maximálne záležať.

Fešák aj napriek pribúdajúcim rôčkom. Jozef Vajda začal počúvať potreby svojho organizmu.Fešák aj napriek pribúdajúcim rôčkom. Jozef Vajda začal počúvať potreby svojho organizmu.(Zdroj: Veronika Janušková)



Duchovný život povýšil nadovšetko, našiel si nových priateľov, zástupy žien vymenil za milovanú July, no vzťah k vlastnému telu nezmenil. Postavu by mu mohol závidieť nejeden štyridsiatnik a cit pre módu z neho priam srší.

Upustil od experimentov

Intenzívne posilňuje a zaujímalo nás, či nejako výrazne v duchu najnovších trendov zmenil aj spôsob stravovania. „Ani by som nepovedal, že som spôsob stravovania zmenil nejako radikálne. Skôr som zmenil to, že som raz a navždy upustil od všetkých tých experimentov, diét, nezmyslov, blbostí, nabehnutia na vegetariánstvo a hentakú stravu...“ vyznal sa nám umelec, ktorý predtým v snahe vyzerať čo najlepšie experimentoval s rozmanitými novinkami, ktoré však v konečnom dôsledku jeho organizmu neprospievali.

„Učme sa od zvierat“

Dnes je však už všetko celkom inak. Na diéty sa „vykašľal“ a pochopil, čo mu v skutočnosti robí najlepšie. „Prispôsobil som sa tomu, že jem to, na čo mám práve chuť, ale úplne striedmo a v pohode. Lebo aj v prírode je to tak, že aj zvieratá, keď si to tak uvedomíte, jedia vtedy, keď sú hladné a nie furt a na povel.“ A tak si na tieto veci dáva pozor a jeho telo sa mu za to odmeňuje skvelou kondíciou a dobrým trávením. „Myslím, že človek má prijímať potravu, ktorá mu chutí a robí mu dobre. Riadiť sa nejakými dogmami a pravidlami a tisíckami múdrych kníh hovoriacich o tom, čo je správne stravovanie, nemá v skutočnosti žiadny zmysel. Každý sme iný a každý potrebuje niečo iné. Vnútorne presne viem, na čo mám chuť. Celý problém stravovania je len v obyčajnom neprejedaní sa, v pravidelnom prijímaní potravy, ale vtedy, keď to naozaj potrebujem a nie že budem jesť každé dve hodiny a vážiť si gramy,“ skonštatoval J. Vajda, ktorý preto hodil za hlavu všetky „zaručené“ rady odborníkov na zdravú výživu a rozhodol sa počúvať jedine svoje vnútorné pocity. „Všetko ostatné sú nezmysly. Treba sa riadiť sám sebou a svojím telom. Naučil som sa skrátka počúvať svoj organizmus.“

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  3. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  4. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  5. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  6. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  7. Slovensko má historicky najvyšší počet ľudí bankujúcich online
  8. ZSE ako jediné prináša Virtuálnu batériu pre fotovoltiku
  9. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie
  10. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma
  1. Podnikanie a významné ukazovatele v roku 2019
  2. Smartfóny Samsung Galaxy S priniesli množstvo inovácií
  3. eKasa prichádza na Slovensko
  4. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  5. 4 úkony, ktoré treba absolvovať po založení s.r.o.
  6. Konferencia - EU support for research
  7. A dynamic year in the industrial and logistics sector
  8. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici
  9. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  10. Zápis do Registra partnerov vo verejnom sektore
  1. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 19 133
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 12 402
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 9 175
  4. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 8 322
  5. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 6 104
  6. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici 4 933
  7. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie 4 614
  8. Esin Group: Líder Iniciatívy poľnohospodárov vydiera 4 184
  9. Zbrojársky líder z Považia pomáha ľuďom 4 038
  10. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 3 859

Neprehliadnite tiež

V Malej farme zachraňuje zvieratá. Bojuje s nedostatkom a nezáujmom ľudí

Danka Arvaiová: Dobrovoľníctvo musí byť robené zo srdca.

Malá farma má stále nedostatok dobrovoľníkov.
Pohľad Lenky Hanikovej

Ako sa dostať vlakom z východu do Brna a prežiť

Atmosféra vo vlakoch sa mi zdá milo bojovná a možno to z nás robí silnejšie osobnosti.

Mimoriadny vlak za Mikulášom čakal na deti na humenskej stanici.

V Krompachoch sa vykoľajil nákladný vlak, trať je neprejazdná

Cestujúcich prevážajú autobusmi, vlaky meškajú. Opravovať budú celú noc.

Vykoľajený vlak.

Na dobrovoľníctvo nepotrebujete certifikáty, len chuť niečo zmeniť

Martin Ištvan: Práce mám dosť, ale dobrovoľníctvo je moja psychohygiena.

Ošarpaný výmenník dostal nový vzhľad vďaka Dobrovoľníckemu centru Košíc a šikovným dobrovoľníkom.

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Kedy tu mávate leto? Vlani bolo v stredu

Reportáž z najchladnejšieho miesta na Slovensku.

Píše Emil Višňovský

Dankova kauza ukázala, že naši politici si nevážia vzdelanie

Stačí im ničím nekrytý papier.

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop