Cuketová omáčka
Na 4 porcie potrebujeme: 750 g cukety, 2 veľké cibule, 2-3 strúčiky cesnaku, 100 g krájaných paradajok v konzerve, 2 PL kvalitnej sójovej omáčky, 2 ČL hnedého cukru (medu), 1 PL olivy alebo kapary (podľa chuti), 1 ks chilli paprička (podľa chuti), 60 ml olivového oleja
Postup: Cuketu umyjeme a nahrubo nastrúhame. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na plátky. Na oleji speníme cibuľu, pridáme cesnak a opekáme do zlatista. Pridáme cuketu, smažíme, kým sa zelenina nespojí a cuketa sa obalí olejom.
Pridáme ostatné prísady, zamiešame a pomaly opekáme na panvici pri strednej teplote, kým omáčka nezhustne a chute sa nespoja. Zmes môžeme pripraviť aj bez pečenia v rúre. Zmes preložíme do zapekacej nádoby alebo na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200° C cca 40 minút. Občas premiešame. Zmes môžeme podávať s chlebom a volským okom, alebo zapiecť na hrianke posypanej syrom. Viac receptov nájdete na facebook/viacchuti.
Autor: Spracovala Kag
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.