Potrebujeme: 2 zrelé paradajky, 1 baklažán, olivový olej, 4 celozrnné žemle, bryndzu, soľ, 250 g syra na grilovanie, rukolu alebo šalát, opečenú cibuľu.
Postup: Paradajky pokrájame na hrubšie plátky. Baklažán pokrájame na tenké plátky, posolíme a necháme "vypotiť". Baklažán opláchneme a osušíme. Plátky potrieme olejom a opekáme z oboch strán 2 minúty.
Na rovnakej panvici opečieme syr do zlatista. Žemle opečieme do chrumkava. Bryndzu vymiešame s trochou vody a natrieme na žemle. Pridáme paradajku, baklažán, syr, cibuľu a rukolu. Prikryjeme vrchným dielom žemle a podávame so šalátom. Ďalšie zdravé recepty nájdete na facebook/ViacChuti.
Autor: kag
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.