Milí čitatelia, tento týždeň pre vás šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton Košice, Marek Brezina, pripravil ďalší zaujímavý recept. Veríme, že si pokrm získa vašu priazeň. Ak nemáte na varenie čas, radi vám ho ponúkneme počas svadieb, plesov, stužkových či rodinných osláv v hoteli. Tešíme sa na vás a želáme dobrú chuť.
Pre cca 5 osôb: 0,3 kg kuracích pŕs, 0,3 kg hovädzej sviečkovice, 0,3 kg bravčovej panenskej, 3 paradajky, 0,3 kg fazuľkových strukov, 0,15 kg slaniny, 1,5 kg zemiakov, maslo, soľ, morská soľ, čierne korenie, rozmarín, panenský olivový olej, mäsová omáčka ( cibuľa, koreňová zelenina, odrezky z mäsa, červené víno, čierne korenie, olej).
Postup: Jednotlivé druhy mäsa očistíme od blán a necháme v celku. Hovädziu sviečkovicu okoreníme a zavákuujeme do vrecka vhodného na varenie. Dáme variť pri nízkej požadovanej teplote minimálne 5 hodín.
Medzitým si môžeme pripraviť mäsovú omáčku zo spomínaných surovín, ktorú vyredukujeme do požadovanej hustoty a dochutíme soľou. Paradajky prerežeme na polovicu a dáme pomaly piecť, najlepšie pod alamandrom.
Fazuľkové struky zblanžírujeme a obalíme v slanine. Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a premiešame s olivovým olejom a nasekaným rozmarínom. Dáme piecť s pridaním pary v konvektomate. Bravčovú panenskú ochutíme a ugrilujeme, odložíme do tepla. Kuracie prsia opečieme prudko a dopekáme vo vyhriatej rúre. Pred servírovaním opečieme fazuľkové struky, zemiaky napicháme napr. na vetvičku rozmarínu a opečieme hovädziu sviečkovicu na masle. Mäso tesne pred podávaním nakrájame a uložíme na tanier s ostatnými pripravenými surovinami. Ochutíme panenským olivovým olejom, morskou soľou a podávame. Názov trilógia je odvodený od toho, že boli použité tri rôzne spôsoby tepelnej úpravy mäsa. Aj toto jedlo si môžete vybrať z kongresovej ponuky servírovaných jedál, najlepšie na veľkú akciu pre dvesto, tristo alebo aj štyristo osôb.
Autor: Marek Brezina
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.