Tento týždeň pre vás šéfkuchár Jozef Hromják z reštaurácie Olive Tree pripravil ďalší originálny recept. Veríme, že tento chutný pokrm si získa vašu priazeň. Ak nemáte na varenie čas, radi vám ho ponúkneme už tento štvrtok na business menu v reštaurácii Olive Tree. Tešíme sa na vás a želáme dobrú chuť.
Na prípravu pre osem priateľov potrebujeme sotva dve hodiny a ešte:
Bravčové údené koleno, zadné s kosťou 3000 g, koreňovú zeleninu 800 g, cibuľu 250 g, divoké korenie, zemiaky 800 g, tekvicu 800 g, maslo 125g, soľ, chren čerstvý 100 g.
Skúsme variť bravčové koleno. Zvoľme v chladnejšie dni koleno údené a o čosi vhodnejšie koleno zadné. Je dobré voliť koleno s kosťou. Od kosti je mäso ozajstnejšie aj chutnejšie. Varme ho s koreňovou zeleninou, cibuľou a divokým korením, až sa mäso začne oddeľovať od kosti. Očistené zemiaky a tekvicu nakrájame na malé kocky a osolené pomaly varíme v primeranom množstve údeného vývaru spolu s kockou masla. Pri správnom pomere
získame konzistenciu šťavnatého chutného ragú, mazľavého po škrobe zemiakov. Záverom pridáme creme fraiche aj čerstvo strúhaný chren. Už nevaríme. Varením chren zhorkne, čo nechceme. My zvykneme do ragú zamiešať čerstvo varenú domácu pastu, čím ešte umocníme telnatosť jesenného sýteho jedla. Vývar nám hodnotne poslúži na prípravu zajtrajšej desiatovej polievky.
Autor: Jozef Hromják
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.