Korzár logo Korzár
Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Bruna Cibereja dostanete na hrniec vtáčieho mlieka

Bruno Ciberej prezradil, že pri tomto projekte tak výrazne schudol, ako ešte pri žiadnom inom.

Šikovný. Bruno sa vyzná nielen v móde, ale aj v gastronómii.Šikovný. Bruno sa vyzná nielen v móde, ale aj v gastronómii. (Zdroj: Judita Čermáková)

Kým divákom pri sledovaní kuchárskej šou Masterchef tečú slinky a pri obrazovke chrumkajú samé dobroty, jeden z hlavných tvorcov celej šou neraz hladuje.

Bruno je kreatívnym producentom a zároveň načítava komentáre. Na Masterchefovi pracuje od marca a bez mučenia priznáva, že ho šou veľmi baví a naplno ho pohltila.

Obdivuje majstrovstvo profesionálnych šéfkuchárov, aj šikovnosť amatérskych súťažiacich. Pokojne by však mohol patriť medzi nich, pretože aj on je v kuchyni veľmi zbehlý.

Vidieť však Bruna, ako sa obracia pri sporáku, nie je bežný jav a zatiaľ to bolo dopriate len jeho najbližším.

Skryť Vypnúť reklamu

„Nestíham síce veľa variť, ale mám takú úzku skupinu ľudí okolo seba, s ktorými sa rád stretnem a varím. Teraz som vďaka tomu projektu z varenia celý nadšený, takže keď v štúdiu niečo odkukám, tak sa to hneď snažím pripraviť,“ prezrádza.

Najradšej vraj vyvára rýchle a ľahké jedlá. Kto by očakával párky alebo praženicu, mýli sa. Bruno je totiž skutočný gurmán.

„Veľmi rád mám napríklad základné cestoviny aglio olio s krevetami či malými mušľami. Je to také jednoduché jedlo, ale predsa v jednoduchosti je krása,“ navodzuje chúťky všetkým milovníkom morských plodov.

Keďže Bruno aj veľmi rád cestuje, veľa receptov a nápadov do kuchyne si odtiaľ nosí aj domov:
„Vždy, keď natrafím niekde napríklad na takú špeciálnu surovinu, ako je hľuzovka, tak tá sa dá kombinovať s veľmi ľahkými receptami. Stačí urobiť pošírované vajíčko, dať na to obvarenú špargľu, urobiť holandskú omáčku a posypať trošku hľuzovkou. Je to naozaj skvelé jedlo.“

Skryť Vypnúť reklamu

Základ je divinový perkelt

No nielen exotické a luxusné pochúťky patria do Brunovho obľúbeného jedálnička. Keďže vyrastal v Zemplíne, veľmi rád má aj tamojšie typické jedlá. On ich však nevarieva, má na to zodpovedného človeka.

„Pirohy a podobné veci nechávam na maminu. Keď prídem domov, musím mať napríklad divinový perkelt s haluškami, lebo to je základ. A niečo sladké k tomu. Veľmi rád mám slivkové gule, úplne výnimočné robievala moja babka. Síce už nie je medzi nami, ale akonáhle počujem slová slivkové gule, tak som vo vytržení, lebo toto som miloval a stále milujem. A dlho som sníval o tom, že by som si dal vtáčie mlieko. A keď som minule prišiel domov na východ, mama mi ho pripravila. Samozrejme, veľký hrniec, dobre vychladené z chladničky, k tomu veľká varecha, tak v ten deň nič iné nepotrebujete,“ dodal s úsmevom rodák z Trebišova.





Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  2. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  3. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  4. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  5. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  7. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  9. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  10. Tipni si na Petru Vlhovú a získaj 10 eur
  1. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  2. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  3. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 20 784
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 14 889
  3. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 8 537
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 647
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 487
  6. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 6 499
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 353
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 256
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 6 145
  10. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 6 125
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Lipšic: Zatýkanie ľudí nie je divadlo, nemožno čakať, že polícia zasiahne každý týždeň

Spochybňovanie spolupracujúcich obvinených považuje za cielené.

Daniel Lipšic.
KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Koalícia nám povie, či chce spravodlivosť, alebo pomstu

Lipšic ako prokurátor stále nie je dobrý nápad.

Peter Tkačenko
Minister zdravotníctva Marek Krajčí.
Zasnežené východné Slovensko.

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop