Korzár logo Korzár
Sobota, 19. september, 2020 | Meniny má KonštantínKrížovkyKrížovky

Bruna Cibereja dostanete na hrniec vtáčieho mlieka

Bruno Ciberej prezradil, že pri tomto projekte tak výrazne schudol, ako ešte pri žiadnom inom.

Šikovný. Bruno sa vyzná nielen v móde, ale aj v gastronómii.Šikovný. Bruno sa vyzná nielen v móde, ale aj v gastronómii. (Zdroj: Judita Čermáková)

Kým divákom pri sledovaní kuchárskej šou Masterchef tečú slinky a pri obrazovke chrumkajú samé dobroty, jeden z hlavných tvorcov celej šou neraz hladuje.

Bruno je kreatívnym producentom a zároveň načítava komentáre. Na Masterchefovi pracuje od marca a bez mučenia priznáva, že ho šou veľmi baví a naplno ho pohltila.

Obdivuje majstrovstvo profesionálnych šéfkuchárov, aj šikovnosť amatérskych súťažiacich. Pokojne by však mohol patriť medzi nich, pretože aj on je v kuchyni veľmi zbehlý.

Vidieť však Bruna, ako sa obracia pri sporáku, nie je bežný jav a zatiaľ to bolo dopriate len jeho najbližším.

Skryť Vypnúť reklamu

„Nestíham síce veľa variť, ale mám takú úzku skupinu ľudí okolo seba, s ktorými sa rád stretnem a varím. Teraz som vďaka tomu projektu z varenia celý nadšený, takže keď v štúdiu niečo odkukám, tak sa to hneď snažím pripraviť,“ prezrádza.

Najradšej vraj vyvára rýchle a ľahké jedlá. Kto by očakával párky alebo praženicu, mýli sa. Bruno je totiž skutočný gurmán.

„Veľmi rád mám napríklad základné cestoviny aglio olio s krevetami či malými mušľami. Je to také jednoduché jedlo, ale predsa v jednoduchosti je krása,“ navodzuje chúťky všetkým milovníkom morských plodov.

Keďže Bruno aj veľmi rád cestuje, veľa receptov a nápadov do kuchyne si odtiaľ nosí aj domov:
„Vždy, keď natrafím niekde napríklad na takú špeciálnu surovinu, ako je hľuzovka, tak tá sa dá kombinovať s veľmi ľahkými receptami. Stačí urobiť pošírované vajíčko, dať na to obvarenú špargľu, urobiť holandskú omáčku a posypať trošku hľuzovkou. Je to naozaj skvelé jedlo.“

Skryť Vypnúť reklamu

Základ je divinový perkelt

No nielen exotické a luxusné pochúťky patria do Brunovho obľúbeného jedálnička. Keďže vyrastal v Zemplíne, veľmi rád má aj tamojšie typické jedlá. On ich však nevarieva, má na to zodpovedného človeka.

„Pirohy a podobné veci nechávam na maminu. Keď prídem domov, musím mať napríklad divinový perkelt s haluškami, lebo to je základ. A niečo sladké k tomu. Veľmi rád mám slivkové gule, úplne výnimočné robievala moja babka. Síce už nie je medzi nami, ale akonáhle počujem slová slivkové gule, tak som vo vytržení, lebo toto som miloval a stále milujem. A dlho som sníval o tom, že by som si dal vtáčie mlieko. A keď som minule prišiel domov na východ, mama mi ho pripravila. Samozrejme, veľký hrniec, dobre vychladené z chladničky, k tomu veľká varecha, tak v ten deň nič iné nepotrebujete,“ dodal s úsmevom rodák z Trebišova.





Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  2. Nadšenci behu darovali košickej ZOO viac ako 2000 EUR
  3. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % až do 8,25 %
  4. Čo ste nevedeli o jedle v Bratislave? Príbehy reštaurácií
  5. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte
  6. Premení klimatická kríza Liptov na Podunajskú nížinu?
  7. Home (ale aj) Office
  8. Blíži sa nová kríza, ktorej následky môžu byť omnoho väčšie
  9. Užite si čarovnú jeseň na horách: Tipy na výlety pre celú rodinu
  10. Unikátny zážitok na Muránskej planine. Uvíta vás tisícka sysľov
  1. Foreigners will be centre stage in Bratislava for the whole week
  2. Poznanie
  3. Lákajú vás benefity poisťovní? Pri zmene si všímajte podmienky
  4. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  5. Osud našich riek máme vo svojich rukách, nenechajme to plávať
  6. Nadšenci behu darovali košickej ZOO viac ako 2000 EUR
  7. Pomohli sme tým, ktorí pomáhali
  8. Cenovo dostupná autokamera Mio a pritom sa skvelými funkciami
  9. Nová služba v Prešove – celoročný bezplatný zber elektroodpadu
  10. Prečo sa kanalizácia v našich mestách upcháva, keď prší?
  1. Čo ste nevedeli o jedle v Bratislave? Príbehy reštaurácií 30 372
  2. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 23 975
  3. Blíži sa nová kríza, ktorej následky môžu byť omnoho väčšie 22 632
  4. Užite si čarovnú jeseň na horách: Tipy na výlety pre celú rodinu 13 537
  5. Unikátny zážitok na Muránskej planine. Uvíta vás tisícka sysľov 12 574
  6. 5 digitálnych vychytávok, ktoré vám uľahčia štúdium 10 956
  7. Fantastická pomôcka pre deti – zábavný a náučný pracovný zošit 9 744
  8. Zažite liečivú silu minerálnych vôd. Obľubovali ich aj králi 9 714
  9. Školský rozvrh s kalendárom prázdnin v denníku SME 9 636
  10. Edícia autorov denníka SME: Malá kniha o zvieratách 3 8 127
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Športový víkend na východe - servis výsledkov a faktov

Ako sa skončili zápasy a podujatia v rôznych športoch.

Ilustračné.
Rozhovor

Ostrožovičovci: Neriešte suché či sladké víno, ale pocit, či chutí alebo nechutí

V dome vinárskej rodiny z Tokaja fľašu vína nenájdete.

Manželia Ostrožovičovci sú rozdielne osobnosti, ale vďaka tomu podľa nich napredujú tak v súkromí, ako aj vo firme.

Turisti odhadzujú najmä plastové fľaše a papierové vreckovky

Zakladatelia iniciatívy #niesomprasa vyčistili vo Vysokých Tatrách trasu k Zelenému plesu.

Tatry sú po sobote opäť trochu čistejšie.

V Košickom a Prešovskom kraji bol o dištančné vzdelávanie najmenší záujem

Do tejto formy výučby sa nezapojilo takmer 52-tisíc žiakov.

Ilustračné.
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop