Korzár logo Korzár
Pondelok, 21. august, 2017 | Meniny má Jana

Vychýrených gurmánov nadchli rusínske pirohy

Už sme prostredníctvom televíznych šou hľadali najlepších spevákov, tanečníkov, farmárov, ale kuchára ešte nie. No to príde na rad už čoskoro. Televízie Jojka s Primou už rozbehli prípravy na novú šou s názvom Recept na bohatstvo.

Nároční odborníci. Kuchár Michal Rabina, gurmán Pavel Maurer a vydavateľka Libuše Šmuclerová ochutnali stovky jedál.(Zdroj: Veronika Janušková)

A talentovaných kuchárov hľadali aj v Košiciach.

Recept na bohatstvo je reality šou, kde sa obyčajný domáci recept môže premeniť na gurmánsku špecialitu, ktorá sa stane novým hitom v českých a slovenských supermarketoch. A človek, ktorý víťazné jedlo navaril, bude bohatší o 50-tisíc eur.

Núňez: „Padá mi kameň zo srdca“

Košický kasting bol posledný zo štyroch, ktoré sa konali v Česku a na Slovensku. Po Prahe, Brne a Bratislave prišiel štáb na čele s režisérom Petrom Núňezom na východ Slovenska so zmiešanými pocitmi. Verili, že tak ako už mnohokrát predtým ich východniari nesklamú, no zároveň sa obávali, či na televíznu novinku zareaguje dosť záujemcov.

„Celkovo bolo v Košiciach najmenej ľudí, ale opäť sa potvrdilo, že tu prídu naozaj zaujímavé typy. Teda buď niečo úplne zlé, alebo úplne dobré. Napríklad v prvej desiatke boli hneď traja, z ktorých bola porota absolútne nadšená! Úplne ich napríklad dostali pirohy od pani Rusínky, boli z toho totálne na prášky,“ vysvetlil s úsmevom Peter Núňez.

Ten kvôli novej šou po rokoch prešiel z Markízy do Jojky a netají sa tým, že z nového televízneho formátu mal obavy.

„Vstupoval som do toho s napätím, tak ako vždy, lebo je to nová záležitosť. Netušil som, kto príde na kastingy, bál som sa, že tí ľudia v porote, ktorí naozaj rozumejú jedlu, budú otrávení a zhnusení nad tým, čo im ľudia ponúknu. Ale musím povedať, že mi postupne padá kameň zo srdca. Nezriedka sa od poroty ozýva, že lepšie jedlo v živote nejedli,“ skonštatoval skúsený režisér.

Jedlá od výmyslu sveta

Amatérski kuchári a možno potenciálni pracháči skutočne priniesli jedlá, za aké by sa nehanbili ani v grandhoteli.

„Urobil som králika na rozmaríne s trhanými zemiakmi a špenátom,“ prezradil Andrej z Humenného.
Po prvýkrát varil ako osemročný, pripravil praženicu a aj on súhlasí s názorom, že muži sú lepší kuchári ako ženy, pretože vraj väčšinou varia pre nežné pohlavie a dávajú do jedla aj kúsok seba.

Ženy však na kastingu chlapom silno konkurovali. Dana z Košíc napríklad vymyslela recept špeciálne pre kasting a bol to zákusok z čerstvého ovocia s vaječným koňakom.

„Do súťaže ma prihlásila dcéra a ja som povedala, že ju zabijem,“ smiala sa kuchárka a pekárka, ktorú však okrem dcéry do súťaže naháňali aj ďalší blízki, ktorí ochutnali jej jedlá a koláče. Či sa lákavo vyzerajúci dezert dostal do ďalšieho kola, zatiaľ zostáva tajomstvom.

Isté však je, že tam nebude chýbať Jarka z obce Ulič. Práve z jej jedla bola porota, ako hovoril P. Núňez, na prášky. Dostali ich zemiakové pirohy s tvarohom.

„Prezentovala som sa naším typickým jedlom – nepoznaným, ale veľmi dobrým. Tajná ingrediencia tam nie je, sú to len pôvodné suroviny, jednoduché a finančne nenákladné,“ prezradila Jarka, ktorú varenie baví, no poteší ju aj fakt, keď pre ňu niekto navarí. A veľmi sa jej páči, ak je jedlo na tanieri pekne naservírované.
„Je to, ako keď maliar dobre zmieša farby, vznikne pekný obraz. A keď kuchár dobre zmieša ingrediencie a vône, tiež je z toho pekný obraz, aj keď pominuteľný. Ale v pamäti zostane.“

Neprehliadnite tiež

Košickí rektori: Aby milióny znovu neputovali do schránok

Podľa rektorky veteriny je minister Plavčan len obetným baránkom.

Vraždiaceho expolicajta navrhol vyšetrovateľ obžalovať

Vyšetrovanie smrti snúbenice sa skončilo. Spis študuje dozorový prokurátor.

V mestskom zastupiteľstve bude pôsobiť súrodenecká dvojica

Kuriózne je aj to, že obaja sa tam dostali ako náhradníci.

Od augustovej okupácie uplynulo 49 rokov

Sú dni, na ktoré netreba zabúdať. Jedným z nich je 21. august.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Polovojenská organizácia pýta peniaze na domobranu, končia na súkromnom účte

Výzvou na posielanie finančných príspevkov sa už zaoberá polícia. Slovenskí branci tvrdia, že ide o dobrovoľné dary

KOMENTÁRE

Branci obchádzajú zákon a sú nebezpeční

Demokracia má právo brániť sa a je najvyšší čas, aby to v prípade brancov začala aktívne robiť.

KOMENTÁRE

Po kose na Krym? Zakopnete o tank

Vreckový sprievodca cestovateľov po východných teritóriách, časť III.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  4. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  5. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  6. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  7. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  8. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  9. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  10. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  1. Návod, ako si s kreditkou užijete dovolenku a ešte aj ušetríte
  2. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  3. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  4. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  5. Už aj seniori presadajú do SUV
  6. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  7. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  8. Bratislava gets a new public space and park
  9. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  10. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 5 576
  2. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 4 067
  3. Ako sme jazdili v socializme 2 530
  4. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 1 969
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 723
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 368
  7. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 138
  8. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 106
  9. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 686
  10. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 620

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop