Korzár logo Korzár
Nedeľa, 17. február, 2019 | Meniny má Miloslava
Nájdete nás na webe

Vychýrených gurmánov nadchli rusínske pirohy

Už sme prostredníctvom televíznych šou hľadali najlepších spevákov, tanečníkov, farmárov, ale kuchára ešte nie. No to príde na rad už čoskoro. Televízie Jojka s Primou už rozbehli prípravy na novú šou s názvom Recept na bohatstvo.

Nároční odborníci. Kuchár Michal Rabina, gurmán Pavel Maurer a vydavateľka Libuše Šmuclerová ochutnali stovky jedál.Nároční odborníci. Kuchár Michal Rabina, gurmán Pavel Maurer a vydavateľka Libuše Šmuclerová ochutnali stovky jedál.(Zdroj: Veronika Janušková)

A talentovaných kuchárov hľadali aj v Košiciach.

Recept na bohatstvo je reality šou, kde sa obyčajný domáci recept môže premeniť na gurmánsku špecialitu, ktorá sa stane novým hitom v českých a slovenských supermarketoch. A človek, ktorý víťazné jedlo navaril, bude bohatší o 50-tisíc eur.

Núňez: „Padá mi kameň zo srdca“

Košický kasting bol posledný zo štyroch, ktoré sa konali v Česku a na Slovensku. Po Prahe, Brne a Bratislave prišiel štáb na čele s režisérom Petrom Núňezom na východ Slovenska so zmiešanými pocitmi. Verili, že tak ako už mnohokrát predtým ich východniari nesklamú, no zároveň sa obávali, či na televíznu novinku zareaguje dosť záujemcov.

„Celkovo bolo v Košiciach najmenej ľudí, ale opäť sa potvrdilo, že tu prídu naozaj zaujímavé typy. Teda buď niečo úplne zlé, alebo úplne dobré. Napríklad v prvej desiatke boli hneď traja, z ktorých bola porota absolútne nadšená! Úplne ich napríklad dostali pirohy od pani Rusínky, boli z toho totálne na prášky,“ vysvetlil s úsmevom Peter Núňez.

Ten kvôli novej šou po rokoch prešiel z Markízy do Jojky a netají sa tým, že z nového televízneho formátu mal obavy.

„Vstupoval som do toho s napätím, tak ako vždy, lebo je to nová záležitosť. Netušil som, kto príde na kastingy, bál som sa, že tí ľudia v porote, ktorí naozaj rozumejú jedlu, budú otrávení a zhnusení nad tým, čo im ľudia ponúknu. Ale musím povedať, že mi postupne padá kameň zo srdca. Nezriedka sa od poroty ozýva, že lepšie jedlo v živote nejedli,“ skonštatoval skúsený režisér.

Jedlá od výmyslu sveta

Amatérski kuchári a možno potenciálni pracháči skutočne priniesli jedlá, za aké by sa nehanbili ani v grandhoteli.

„Urobil som králika na rozmaríne s trhanými zemiakmi a špenátom,“ prezradil Andrej z Humenného.
Po prvýkrát varil ako osemročný, pripravil praženicu a aj on súhlasí s názorom, že muži sú lepší kuchári ako ženy, pretože vraj väčšinou varia pre nežné pohlavie a dávajú do jedla aj kúsok seba.

Ženy však na kastingu chlapom silno konkurovali. Dana z Košíc napríklad vymyslela recept špeciálne pre kasting a bol to zákusok z čerstvého ovocia s vaječným koňakom.

„Do súťaže ma prihlásila dcéra a ja som povedala, že ju zabijem,“ smiala sa kuchárka a pekárka, ktorú však okrem dcéry do súťaže naháňali aj ďalší blízki, ktorí ochutnali jej jedlá a koláče. Či sa lákavo vyzerajúci dezert dostal do ďalšieho kola, zatiaľ zostáva tajomstvom.

Isté však je, že tam nebude chýbať Jarka z obce Ulič. Práve z jej jedla bola porota, ako hovoril P. Núňez, na prášky. Dostali ich zemiakové pirohy s tvarohom.

„Prezentovala som sa naším typickým jedlom – nepoznaným, ale veľmi dobrým. Tajná ingrediencia tam nie je, sú to len pôvodné suroviny, jednoduché a finančne nenákladné,“ prezradila Jarka, ktorú varenie baví, no poteší ju aj fakt, keď pre ňu niekto navarí. A veľmi sa jej páči, ak je jedlo na tanieri pekne naservírované.
„Je to, ako keď maliar dobre zmieša farby, vznikne pekný obraz. A keď kuchár dobre zmieša ingrediencie a vône, tiež je z toho pekný obraz, aj keď pominuteľný. Ale v pamäti zostane.“

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  3. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online
  4. Šanca pre mladé talenty z oblasti umenia, vedy či športu
  5. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime
  6. Stotisíc ľudí rozhodlo: Nadácia banky rozdelí štvrť milióna eur
  7. Slovensko má historicky najvyšší počet ľudí bankujúcich online
  8. ZSE ako jediné prináša Virtuálnu batériu pre fotovoltiku
  9. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie
  10. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma
  1. Podnikanie a významné ukazovatele v roku 2019
  2. Smartfóny Samsung Galaxy S priniesli množstvo inovácií
  3. eKasa prichádza na Slovensko
  4. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu
  5. 4 úkony, ktoré treba absolvovať po založení s.r.o.
  6. Konferencia - EU support for research
  7. A dynamic year in the industrial and logistics sector
  8. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici
  9. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku
  10. Zápis do Registra partnerov vo verejnom sektore
  1. Na dôchodok si možno sporíte zle. Šesť zásad správneho šetrenia 19 026
  2. Darček, s ktorým si na vás spomenie 365 dní v roku 13 044
  3. Zážitky z Pobaltia: Objavte Tallinn a Rigu 10 804
  4. Je lepšie menučko, alebo domáca strava? Týždeň sme varili doma 8 257
  5. Hotovosť je na ústupe. Karty akceptujú aj v kostole či na ulici 4 937
  6. First moment: Španielske pobrežie patrí medzi najpredávanejšie 4 627
  7. Top destinácie a hotely na exotickú dovolenku v zime 4 602
  8. Esin Group: Líder Iniciatívy poľnohospodárov vydiera 4 192
  9. Predpremiéra vynoveného VW Passat: Viac IQ, viac online 4 150
  10. Zbrojársky líder z Považia pomáha ľuďom 4 039

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop