Korzár logo Korzár

Na Gurmán Feste hviezdili kuchári a Korzár

Lukulské hody v botanickej záhrade prilákali davy. Na Gurmán Feste si návštevníci pochutnávali na rôznorodých dobrotách.

Víťazný tím, Korzár za 30 minút navaril jedlo, ktoré si získalo porotu. Súťažiaci Katarína Gécziová a Peter Munka majú vďaka víťazstvu možnosť zúčastniť sa kurzu varenia.Víťazný tím, Korzár za 30 minút navaril jedlo, ktoré si získalo porotu. Súťažiaci Katarína Gécziová a Peter Munka majú vďaka víťazstvu možnosť zúčastniť sa kurzu varenia. (Zdroj: Judita Čermáková)

Vzduchom sa šírili chytľavé arómy prepečeného mäska, chutných omáčok a čerstvých byliniek. Jednou z hlavných atrakcií bola súťaž vo varení médií, kde si prvé miesto vybojoval korzársky tím. Pozornosť si získali originálnym receptom, ktorý by podľa poroty pokojne uspel v profesionálnej kuchárskej súťaži.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kvalitné jedlo, dobré pitie, krásne prostredie. To všetko oceňovali návštevníci Gurmán festu.

Vicemajster sveta v čapovaní piva Košičan Peter Škripko.



Ani tento ročník nevynechal kuchársky kat z Čiech Jaroslav Židek.


SkryťVypnúť reklamu

S touto chuťovkou získal Korzár prvenstvo. Foto k článku Judita Čermáková

Víťazný recept

Zlaté nugety z kuracích stehien s paradajkovým šalátom

Kuracie horné stehná, prípadne prsia, zemiaky, hladká múka, zelenina (paprika, paradajky, cibuľa), sladká paprika, maslo, bylinky (rozmarín, tymian), morská soľ jemnozrnná, olej, balzamikový ocot, trstinový cukor (kryštálový), kurkuma

Postup prípravy: Kuracie stehna vykostíme, zbavíme šliach a kože a nakrájame na väčšie kusy. Vložíme na chvíľu do misy s balzamikovým octom, pridáme soľ a tymian, najlepšie čerstvý. V druhej mise do hladkej múky (asi pol hrnčeka) pridáme kávovú lyžičku sladkej papriky, dve–tri kávové lyžičky trstinového cukru a pre farebný efekt troška kurkumy.

Mäso necháme odkvapkať, trocha ho vyžmýkame a obaľujeme v pripravenej múke. Kúsky hneď kladieme na panvicu s rozpáleným olejom a obraciame, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka. Tomu pomôže aj cukor, ktorý skaramelizuje.

Očistené zemiaky nakrájame na štvrtinky a varíme klasickým spôsobom. Pred dovarením posolíme, zlejeme vodu, omastíme maslom a na tanieri ozdobíme rozmarínom. Šalát pripravíme z paradajok nakrájaných na kocky, primiešame trocha nadrobno nasekanej cibule, polejeme balzamikovým octom a poprášime trstinovým cukrom.

SkryťVypnúť reklamu

mnk

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 636
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 153
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 133
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 247
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 176
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 909
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 741
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 517
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu