Vzduchom sa šírili chytľavé arómy prepečeného mäska, chutných omáčok a čerstvých byliniek. Jednou z hlavných atrakcií bola súťaž vo varení médií, kde si prvé miesto vybojoval korzársky tím. Pozornosť si získali originálnym receptom, ktorý by podľa poroty pokojne uspel v profesionálnej kuchárskej súťaži.
Kvalitné jedlo, dobré pitie, krásne prostredie. To všetko oceňovali návštevníci Gurmán festu.
Vicemajster sveta v čapovaní piva Košičan Peter Škripko.
Ani tento ročník nevynechal kuchársky kat z Čiech Jaroslav Židek.
S touto chuťovkou získal Korzár prvenstvo. Foto k článku Judita Čermáková

Víťazný recept
Zlaté nugety z kuracích stehien s paradajkovým šalátom
Kuracie horné stehná, prípadne prsia, zemiaky, hladká múka, zelenina (paprika, paradajky, cibuľa), sladká paprika, maslo, bylinky (rozmarín, tymian), morská soľ jemnozrnná, olej, balzamikový ocot, trstinový cukor (kryštálový), kurkuma
Postup prípravy: Kuracie stehna vykostíme, zbavíme šliach a kože a nakrájame na väčšie kusy. Vložíme na chvíľu do misy s balzamikovým octom, pridáme soľ a tymian, najlepšie čerstvý. V druhej mise do hladkej múky (asi pol hrnčeka) pridáme kávovú lyžičku sladkej papriky, dve–tri kávové lyžičky trstinového cukru a pre farebný efekt troška kurkumy.
Mäso necháme odkvapkať, trocha ho vyžmýkame a obaľujeme v pripravenej múke. Kúsky hneď kladieme na panvicu s rozpáleným olejom a obraciame, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka. Tomu pomôže aj cukor, ktorý skaramelizuje.
Očistené zemiaky nakrájame na štvrtinky a varíme klasickým spôsobom. Pred dovarením posolíme, zlejeme vodu, omastíme maslom a na tanieri ozdobíme rozmarínom. Šalát pripravíme z paradajok nakrájaných na kocky, primiešame trocha nadrobno nasekanej cibule, polejeme balzamikovým octom a poprášime trstinovým cukrom.
mnk
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.