Korzár logo Korzár
Streda, 22. február, 2017 |Meniny má Etela

Na Gurmán Feste hviezdili kuchári a Korzár

Lukulské hody v botanickej záhrade prilákali davy. Na Gurmán Feste si návštevníci pochutnávali na rôznorodých dobrotách.

Víťazný tím, Korzár za 30 minút navaril jedlo, ktoré si získalo porotu. Súťažiaci Katarína Gécziová a Peter Munka majú vďaka víťazstvu možnosť zúčastniť sa kurzu varenia.(Zdroj: Judita Čermáková)

Vzduchom sa šírili chytľavé arómy prepečeného mäska, chutných omáčok a čerstvých byliniek. Jednou z hlavných atrakcií bola súťaž vo varení médií, kde si prvé miesto vybojoval korzársky tím. Pozornosť si získali originálnym receptom, ktorý by podľa poroty pokojne uspel v profesionálnej kuchárskej súťaži.

29_JUDY_res.JPG

Kvalitné jedlo, dobré pitie, krásne prostredie. To všetko oceňovali návštevníci Gurmán festu.

33_JUDY_res.JPG

Vicemajster sveta v čapovaní piva Košičan Peter Škripko.

zidek1_res.JPG

Ani tento ročník nevynechal kuchársky kat z Čiech Jaroslav Židek.


vitazi3_JUDY_res.JPG

S touto chuťovkou získal Korzár prvenstvo. Foto k článku Judita Čermáková

ico

Víťazný recept

Zlaté nugety z kuracích stehien s paradajkovým šalátom

Kuracie horné stehná, prípadne prsia, zemiaky, hladká múka, zelenina (paprika, paradajky, cibuľa), sladká paprika, maslo, bylinky (rozmarín, tymian), morská soľ jemnozrnná, olej, balzamikový ocot, trstinový cukor (kryštálový), kurkuma

Postup prípravy: Kuracie stehna vykostíme, zbavíme šliach a kože a nakrájame na väčšie kusy. Vložíme na chvíľu do misy s balzamikovým octom, pridáme soľ a tymian, najlepšie čerstvý. V druhej mise do hladkej múky (asi pol hrnčeka) pridáme kávovú lyžičku sladkej papriky, dve–tri kávové lyžičky trstinového cukru a pre farebný efekt troška kurkumy.

Mäso necháme odkvapkať, trocha ho vyžmýkame a obaľujeme v pripravenej múke. Kúsky hneď kladieme na panvicu s rozpáleným olejom a obraciame, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka. Tomu pomôže aj cukor, ktorý skaramelizuje.

Očistené zemiaky nakrájame na štvrtinky a varíme klasickým spôsobom. Pred dovarením posolíme, zlejeme vodu, omastíme maslom a na tanieri ozdobíme rozmarínom. Šalát pripravíme z paradajok nakrájaných na kocky, primiešame trocha nadrobno nasekanej cibule, polejeme balzamikovým octom a poprášime trstinovým cukrom.

mnk

Neprehliadnite tiež

Mesto Košice a letisko stále riešia obchádzku v Barci

Zatiaľ je nejasné, či bude možný voľný prejazd cez komunikáciu letiska.

Korzár je opäť jednotka na východe, atakovali sme magických 10 miliónov

O necelý rok oslávi Korzár jubilejné 20. narodeniny.

Nebohá Miška zoslala rodičom z neba najkrajší darček – sestričku Elišku

O niekoľko dní uplynie rok od tragédie počas lyžiarskeho výcviku na Plejsoch.

Štátna polícia kontroluje parkovanie na košických chodníkoch

Väčšinu vodičov zatiaľ len upozorňujú. Neskôr nastúpi represia.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

SaS sa približuje k antisystémovému voličovi, odchodom Mihála stráca výhodu

Z mnohých výrazných osobností, ktoré boli v strane od jej vzniku v roku 2009, v nej dnes zostávajú už len niekoľkí.

EKONOMIKA

Land Rover z Nitry budú rozvážať Nemci, Cargo neuspelo

Štátny prepravca rokuje s Deutsche Bahn Cargo.

KOMENTÁRE

Aby nás z čara prieskumov nevytrhol ľud v uliciach

Kaliňák je stále ministrom, Bašternák na slobode.

SVET

Keď už sa dostanete do štádia hladomoru, je príliš neskoro

OSN po šiestich rokoch znovu vyhlásila hladomor.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  5. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  7. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  8. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  9. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  10. Jarné prázdniny pri mori?
  1. 10 faktov o ovocí a zelenine, ktoré musíte vedieť!
  2. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa
  3. Profesijný rast študentov médií sa začína už počas vysokej školy
  4. Paneurópska vysoká škola otvára špecializované kurzy IT
  5. Medzinárodná súťaž FIRST LEGO League na Fakulte informatiky PEVŠ
  6. S profesorom Michalom Miovským o prevencii závislostí
  7. Poslanci nevzdávajú boj proti herniam, chcú prísnu reguláciu
  8. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  9. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017
  10. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  1. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 9 631
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 8 060
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 7 324
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 6 406
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 6 378
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 5 896
  7. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 4 610
  8. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 4 491
  9. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 4 452
  10. Jarné prázdniny pri mori? 2 863

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop