Korzár logo Korzár
Štvrtok, 25. apríl, 2019 | Meniny má Marek
Nájdete nás na webe

Herec a spevák Sväťo Malachovský zbožňuje východniarsku kuchyňu

Herec a spevák Sväťo Malachovský rozhodne nepatrí medzi tých mužov, ktorí v kuchyni len zavadzajú a nevedia sa ničoho chytiť.

S. Malachovský sa nevie dojesť "holúbkov".S. Malachovský sa nevie dojesť "holúbkov".(Zdroj: Veronika Janušková)

Práve naopak. Je to šikovný kuchár, ktorý sa k sporáku postaví rád a pomerne často. Vzhľadom na to, že momentálne má s manželkou - muzikantkou Ľubicou Čekovskou - sedemmesačného syna, pomoc v domácnosti jeho polovička istotne ocení.

Malachovský začal byť na to, čo sa deje v kuchyni, zvedavý už ako malý chlapec. "Mal som hádam štyri roky, keď som už vedel sám obaľovať rezne v trojobale," prezradil s úsmevom.

"Samozrejme, že mi to pripadalo ako dobrá hra a navyše - rád som 'obsmŕdal' okolo mamy, keď varila a nazeral jej do hrncov."

Neskôr, keď sa osamostatnil, mu neostávalo nič iné, ako pustiť sa do varenie na sto percent.

"Myslím, že to je asi najlepšia škola varenia pre mladých ľudí - keď ich okolnosti prinútia chytiť sa varešky. Musím sa pochváliť, že mi to od začiatku celkom šlo. Samozrejme, pár vecí sa mi nepodarilo, ale to len preto, že som sa pustil do niečoho, na čo potrebujete väčšiu prax. Keď som si uznal túto chybu, tak som náročné recepty odkladal na neskôr. Myslím si, že začiatočník by sa nemal pustiť do sviečkovej na smotane, lebo neverím, že to dopadne dobre a môže ho to odradiť. Takéto veci si treba nechať na neskôr. Dnes, keď už mám skúseností s varením dosť, sa nebojím pustiť do ničoho. Napríklad moja babka vždy hovorila, že jedna z najťažších vecí na svete je štrúdľa z ťahaného cesta. Beriem to teda ako výzvu a plánujem sa do toho pustiť, aby som si overil svoje kvality," podotkol so smiechom.

Predsa len však existuje jedna oblasť vo varení, do ktorej sa nepúšťa a to sú tradičné východoslovenské jedlá. Tým prišiel na chuť vďaka rodine svojej manželky.

"Neviem sa toho dojesť. Také čosi ako holúbky - plnená kapusta - to je úplný zázrak. Na sviatky často chodíme k starým rodičom Ľubice, kde sa tieto jedlá pripravujú veľmi tradične. Predtým som to nepoznal. Najprv ma prekvapilo, že ku všetkému sa je sladký chleba, ale teraz na to nedám dopustiť. Toto sú asi jediné jedlá, do ktorých sa nepúšťam."

Malachovský sa nebráni ani príprave koláčov. "Občas aj napečiem, ale rád robím aj nepečené sladké jedlá. Moje obľúbené je tiramisu, do ktorého dávam tajnú prísadu - javorový sirup. V tomto období sa tomu však vyhýbam. Jednak kvôli problémom s chrbticou a jednak kvôli vlastnému lepšiemu pocitu som sa totiž rozhodol aspoň pár kíl zhodiť. Takže teraz radšej sladkosti nepečiem a varím si zdravé jedlá. Nič nie je horšie ako kuracie mäso na pare a bez soli... No ale chvíľu to vydržím a potom sa poriadne najem," dodal s úsmevom.

ico

Tajomné tiramisu

Suroviny: 4 žĺtka, 400 gramov mascarpone, 4 polievkové lyžice cukru, kávu, piškóty, javorový sirup, kakao. Postup: Pripravte si väčšie množstvo kávy a po vychladnutí do nej nalejte trochu javorového sirupu. Piškóty namáčajte do kávy so sirupom a poukladajte na dno zmrzlinového pohára. Žĺtka vymiešajte s cukrom, primiešajte mascarpone. Zmesou zalejte piškóty a vrch výdatne posypte kakaom. Nechajte v chlade poriadne odstáť.

Dobrú chuť!

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Od mája sa mení definícia kilogramu
  2. Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?
  3. Spready a poplatky pri obchodovaní
  4. Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur
  5. Elegancia, športový duch alebo výkon? Hyundai i30 Fastback
  6. Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto
  7. Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou
  8. Top desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  9. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  10. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  1. Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur
  2. Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave
  3. Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?
  4. Pivovar Šariš rozdá regiónu 16-tisíc eur
  5. Recenze autokamery Mio MiVue J60 WIFI - youtuber Bazim hodnotí!
  6. Od mája sa mení definícia kilogramu
  7. Spready a poplatky pri obchodovaní
  8. Elegancia, športový duch alebo výkon? Hyundai i30 Fastback
  9. Gemerský expres priblíži nádherný kraj
  10. Takto sa môžete najlepšie chrániť pred výtlkmi
  1. Top desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 24 265
  2. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 9 120
  3. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 8 345
  4. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 5 402
  5. Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto 5 308
  6. Od mája sa mení definícia kilogramu 4 711
  7. Až vďaka chorobe objavila svoj talent 4 554
  8. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 4 217
  9. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 2 569
  10. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 2 504

Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop