Korzár logo Korzár
Streda, 26. júl, 2017 | Meniny má Anna, Hana

Herec a spevák Sväťo Malachovský zbožňuje východniarsku kuchyňu

Herec a spevák Sväťo Malachovský rozhodne nepatrí medzi tých mužov, ktorí v kuchyni len zavadzajú a nevedia sa ničoho chytiť.

S. Malachovský sa nevie dojesť "holúbkov".(Zdroj: Veronika Janušková)

Práve naopak. Je to šikovný kuchár, ktorý sa k sporáku postaví rád a pomerne často. Vzhľadom na to, že momentálne má s manželkou - muzikantkou Ľubicou Čekovskou - sedemmesačného syna, pomoc v domácnosti jeho polovička istotne ocení.

Malachovský začal byť na to, čo sa deje v kuchyni, zvedavý už ako malý chlapec. "Mal som hádam štyri roky, keď som už vedel sám obaľovať rezne v trojobale," prezradil s úsmevom.

"Samozrejme, že mi to pripadalo ako dobrá hra a navyše - rád som 'obsmŕdal' okolo mamy, keď varila a nazeral jej do hrncov."

Neskôr, keď sa osamostatnil, mu neostávalo nič iné, ako pustiť sa do varenie na sto percent.

"Myslím, že to je asi najlepšia škola varenia pre mladých ľudí - keď ich okolnosti prinútia chytiť sa varešky. Musím sa pochváliť, že mi to od začiatku celkom šlo. Samozrejme, pár vecí sa mi nepodarilo, ale to len preto, že som sa pustil do niečoho, na čo potrebujete väčšiu prax. Keď som si uznal túto chybu, tak som náročné recepty odkladal na neskôr. Myslím si, že začiatočník by sa nemal pustiť do sviečkovej na smotane, lebo neverím, že to dopadne dobre a môže ho to odradiť. Takéto veci si treba nechať na neskôr. Dnes, keď už mám skúseností s varením dosť, sa nebojím pustiť do ničoho. Napríklad moja babka vždy hovorila, že jedna z najťažších vecí na svete je štrúdľa z ťahaného cesta. Beriem to teda ako výzvu a plánujem sa do toho pustiť, aby som si overil svoje kvality," podotkol so smiechom.

Predsa len však existuje jedna oblasť vo varení, do ktorej sa nepúšťa a to sú tradičné východoslovenské jedlá. Tým prišiel na chuť vďaka rodine svojej manželky.

"Neviem sa toho dojesť. Také čosi ako holúbky - plnená kapusta - to je úplný zázrak. Na sviatky často chodíme k starým rodičom Ľubice, kde sa tieto jedlá pripravujú veľmi tradične. Predtým som to nepoznal. Najprv ma prekvapilo, že ku všetkému sa je sladký chleba, ale teraz na to nedám dopustiť. Toto sú asi jediné jedlá, do ktorých sa nepúšťam."

Malachovský sa nebráni ani príprave koláčov. "Občas aj napečiem, ale rád robím aj nepečené sladké jedlá. Moje obľúbené je tiramisu, do ktorého dávam tajnú prísadu - javorový sirup. V tomto období sa tomu však vyhýbam. Jednak kvôli problémom s chrbticou a jednak kvôli vlastnému lepšiemu pocitu som sa totiž rozhodol aspoň pár kíl zhodiť. Takže teraz radšej sladkosti nepečiem a varím si zdravé jedlá. Nič nie je horšie ako kuracie mäso na pare a bez soli... No ale chvíľu to vydržím a potom sa poriadne najem," dodal s úsmevom.

ico

Tajomné tiramisu

Suroviny: 4 žĺtka, 400 gramov mascarpone, 4 polievkové lyžice cukru, kávu, piškóty, javorový sirup, kakao. Postup: Pripravte si väčšie množstvo kávy a po vychladnutí do nej nalejte trochu javorového sirupu. Piškóty namáčajte do kávy so sirupom a poukladajte na dno zmrzlinového pohára. Žĺtka vymiešajte s cukrom, primiešajte mascarpone. Zmesou zalejte piškóty a vrch výdatne posypte kakaom. Nechajte v chlade poriadne odstáť.

Dobrú chuť!

Neprehliadnite tiež

Po záchvate vodiča skončilo auto na električkovej trati

Nezvyčajná nehoda sa stala v stredu ráno na ceste od košickej Optimy na Pereš.

Hasiči znášali do sanitky dvestokilového muža

Dva zásahy absolvovali hasiči v Košiciach na Hronskej ulici.

Nad Košicami pozorovali zárodok tornáda

Lievikovitý oblak visel nad U. S. Steelom približne v kilometrovej výške.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Plavčan vysvetľoval eurofondy, z tlačovky utiekol

Minister školstva zvolal tlačovú konferenciu, na ktorej chcel vysvetliť pochybné dotácie. Dovolil dve otázky pre televíziu a ušiel.

KULTÚRA

Dedečkove skutočné stavby sme ešte nevideli. SNG by mohla byť prvou

Najskloňovanejšie sú štyri jeho stavby.

DOMOV

Prieskum: Súčasná koalícia by vládu nezložila, extrémisti klesli

Ak by sa voľby konali v júli, zvíťazil by Smer.

BRATISLAVA

Z Tyršovho nábrežia sa stal kemp pre turistov

Na petržalskej strane Dunaja parkujú karavany, hoci tam nie je kemp.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Odteraz pri volaniach už nemusíte rátať minúty
  2. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  3. Návod, ako získať maximum pri nákupoch s kreditkou
  4. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  5. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  6. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  7. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky
  8. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou
  9. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  10. I cez prázdniny testujte elektrobicykle
  1. Pred 25 rokmi musela byť jazdenka zo západu
  2. Odteraz pri volaniach už nemusíte rátať minúty
  3. Nenaleťte pochybným predajcom jazdeniek
  4. Cíťte sa v priestore príjemne
  5. Ktorý odšťavovač má najvyššiu výťažnosť?
  6. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  7. Ako si vybrať wc a umývadlo?
  8. Poslanec M. Borguľa bojuje proti netransparentnému tendru
  9. Grantová výzva na vykonávanie činností informačných centier
  10. Návod, ako získať maximum pri nákupoch s kreditkou
  1. Odteraz pri volaniach už nemusíte rátať minúty 7 468
  2. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade 4 987
  3. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky 4 639
  4. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 4 037
  5. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami 3 716
  6. Návod, ako získať maximum pri nákupoch s kreditkou 3 357
  7. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou 2 983
  8. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku 2 982
  9. I cez prázdniny testujte elektrobicykle 1 987
  10. Máte už vybranú dovolenku na júl? 838

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop