Korzár logo Korzár
Utorok, 17. október, 2017 | Meniny má Hedviga

Herec a spevák Sväťo Malachovský zbožňuje východniarsku kuchyňu

Herec a spevák Sväťo Malachovský rozhodne nepatrí medzi tých mužov, ktorí v kuchyni len zavadzajú a nevedia sa ničoho chytiť.

S. Malachovský sa nevie dojesť "holúbkov".(Zdroj: Veronika Janušková)

Práve naopak. Je to šikovný kuchár, ktorý sa k sporáku postaví rád a pomerne často. Vzhľadom na to, že momentálne má s manželkou - muzikantkou Ľubicou Čekovskou - sedemmesačného syna, pomoc v domácnosti jeho polovička istotne ocení.

Malachovský začal byť na to, čo sa deje v kuchyni, zvedavý už ako malý chlapec. "Mal som hádam štyri roky, keď som už vedel sám obaľovať rezne v trojobale," prezradil s úsmevom.

"Samozrejme, že mi to pripadalo ako dobrá hra a navyše - rád som 'obsmŕdal' okolo mamy, keď varila a nazeral jej do hrncov."

Neskôr, keď sa osamostatnil, mu neostávalo nič iné, ako pustiť sa do varenie na sto percent.

"Myslím, že to je asi najlepšia škola varenia pre mladých ľudí - keď ich okolnosti prinútia chytiť sa varešky. Musím sa pochváliť, že mi to od začiatku celkom šlo. Samozrejme, pár vecí sa mi nepodarilo, ale to len preto, že som sa pustil do niečoho, na čo potrebujete väčšiu prax. Keď som si uznal túto chybu, tak som náročné recepty odkladal na neskôr. Myslím si, že začiatočník by sa nemal pustiť do sviečkovej na smotane, lebo neverím, že to dopadne dobre a môže ho to odradiť. Takéto veci si treba nechať na neskôr. Dnes, keď už mám skúseností s varením dosť, sa nebojím pustiť do ničoho. Napríklad moja babka vždy hovorila, že jedna z najťažších vecí na svete je štrúdľa z ťahaného cesta. Beriem to teda ako výzvu a plánujem sa do toho pustiť, aby som si overil svoje kvality," podotkol so smiechom.

Predsa len však existuje jedna oblasť vo varení, do ktorej sa nepúšťa a to sú tradičné východoslovenské jedlá. Tým prišiel na chuť vďaka rodine svojej manželky.

"Neviem sa toho dojesť. Také čosi ako holúbky - plnená kapusta - to je úplný zázrak. Na sviatky často chodíme k starým rodičom Ľubice, kde sa tieto jedlá pripravujú veľmi tradične. Predtým som to nepoznal. Najprv ma prekvapilo, že ku všetkému sa je sladký chleba, ale teraz na to nedám dopustiť. Toto sú asi jediné jedlá, do ktorých sa nepúšťam."

Malachovský sa nebráni ani príprave koláčov. "Občas aj napečiem, ale rád robím aj nepečené sladké jedlá. Moje obľúbené je tiramisu, do ktorého dávam tajnú prísadu - javorový sirup. V tomto období sa tomu však vyhýbam. Jednak kvôli problémom s chrbticou a jednak kvôli vlastnému lepšiemu pocitu som sa totiž rozhodol aspoň pár kíl zhodiť. Takže teraz radšej sladkosti nepečiem a varím si zdravé jedlá. Nič nie je horšie ako kuracie mäso na pare a bez soli... No ale chvíľu to vydržím a potom sa poriadne najem," dodal s úsmevom.

ico

Tajomné tiramisu

Suroviny: 4 žĺtka, 400 gramov mascarpone, 4 polievkové lyžice cukru, kávu, piškóty, javorový sirup, kakao. Postup: Pripravte si väčšie množstvo kávy a po vychladnutí do nej nalejte trochu javorového sirupu. Piškóty namáčajte do kávy so sirupom a poukladajte na dno zmrzlinového pohára. Žĺtka vymiešajte s cukrom, primiešajte mascarpone. Zmesou zalejte piškóty a vrch výdatne posypte kakaom. Nechajte v chlade poriadne odstáť.

Dobrú chuť!

Neprehliadnite tiež

Záchranári vynášali turistu z Belianskej jaskyne

Poliak pociťoval celkovú slabosť a nebol schopný vyjsť z podzemia.

Mali pitevne ako z hororu. Teraz dostali moderné priestory

Košickí patológovia mali najhoršie podmienky na Slovensku.

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Kotlebova dymová clona zakrýva väčší útok

Kým sa sústredíme na kreslo Mariana Kotlebu a okrajovo Milana Uhríka v Nitre, ĽSNS sa chystá zabrať stovky miest naprieč všetkými župami.

ŠPORT

Rybáriková sa postarala o prekvapenie, v Moskve vyradila Šarapovovú

Slovenská tenistka nestratila v prvom kole ani set.

DOMOV

Smer vyzýva Lipšica, aby Žitňanskú požiadal o mimoriadne dovolanie

Lipšic dostal podmienečný trest tri roky.

Najčítanejšie na Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ako na refinancovanie hypotéky
  2. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok
  3. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  4. Pravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania
  5. Splnený sen
  6. Drobné nepozornosti v domácnosti môžu stáť aj tisíce eur
  7. Za 30 rokov sa cena fotovoltických panelov znížila 100-násobne
  8. Majte všetky svoje účty za energie pod kontrolou
  9. Neobjavené emiráty Fujairah a Ajman
  10. Zaparkujte tak, aby ste s vaším vozidlom odišli vy, a nie iný
  1. Top Ten najviac prehliadaných vozidiel na trhu
  2. Vysoká hra o súdne trovy
  3. Pozvánka na verejnú diskusiu o obnove Pisztoryho paláca
  4. 60 rokov európskej integrácie: úspechy a výzvy
  5. Návšteva zo Southwestern University of Finance and Economics
  6. Medzinárodná letná škola EDGE 2017
  7. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  8. Ako na refinancovanie hypotéky
  9. Pravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania
  10. Splnený sen
  1. Drobné nepozornosti v domácnosti môžu stáť aj tisíce eur 11 423
  2. Pravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania 8 507
  3. Neobjavené emiráty Fujairah a Ajman 5 162
  4. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok 3 438
  5. Za 30 rokov sa cena fotovoltických panelov znížila 100-násobne 2 668
  6. Títo Slováci sa rozhodli zveľadiť svoje okolie 2 468
  7. 3 slovenské projekty, ktoré sa nestratia ani vo svete 2 218
  8. Zaparkujte tak, aby ste s vaším vozidlom odišli vy, a nie iný 1 742
  9. Splnený sen 1 672
  10. Koniec štátnym príspevkom pre mladých 1 504

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop