Popri kariklobáskach a hamburgeroch čoraz intenzívnejšie do nemeckej gastronómie rýchleho občerstvenia preniká nový trend
V New Yorku a Londýne sú "bary na stojáka" s polievkovým sortimentom už dávno bežnou záležitosťou. Teraz prichádza trend z Ameriky do Nemecka, potvrdil nemecký "polievkový ústav" v Bonne. Odborníci totiž už dávno tvrdia, že polievka je zdravšia ako pečené klobásy a pomfritky.
V Hamburgu od augusta funguje podnik Nic's Soup a podobné na polievky špecializované bary ponúkajú svoje služby aj v Mníchove a Berlíne. "Som si istá, že koncept sa v Nemecku presadí," povedala Nicole Menzová, 27-ročná majiteľka Nic's Soup. S veľkou striebornou naberačkou od pondelka do piatku ponúka v rušnej univerzitnej štvrti šesť druhov teplých polievok. Napoludnie v čase obedňajších prestávok dokonca zápasí s dlhými radmi hladných zákazníkov.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.