Korzár logo Korzár
Streda, 16. jún, 2021 | Meniny má Blanka, BiankaKrížovkyKrížovky

Dnes varí Robo Grigorov

Večný rebel, vynikajúci hudobník, osobnosť, ktorá ide z extrému do extrému. Robo Grigorov neobišiel ani košické televízne štúdio. Robo ho má rád,

okrem iného tu pripravoval aj populárny program pre mladé začínajúce skupiny s názvom "RG tip". K štartu pomohol napríklad aj takým úspešným muzikantom, akými sú dnes I. M. T. Smile.

Robo varil s preňho typickým a neopakovateľným humorom a, samozrejme, zásadne bez mäsa. Robo je totiž absolútnym vegetariánom, pretože miluje zvieratá a ako hovorí: "to, čo má rád zásadne neje - aj preto napríklad ešte nezjedol svoju gitaru," - dodal s humorom.

Ale vážne... Robo Grigorov sa osobne veľmi angažuje v hnutí pre ochranu práv všetkých nemých tvárí. Na jeho CD "Z extrému do extrému" si môžete prečítať:

"Tento album zvlášť nie je venovaný pracovníkom bitúnkov, cirkusov, pseudovedcom predvádzajúcim pokusy na zvieratách a všetkým ostatným, ktorí zbohatli na utrpení nevinných zvierat. Robo."

Hlavnými surovinami, ktoré tento známy hudobník v kuchyni používa sú sója, sójové mäso, zelenina, ovocie a rôzne druhy korenín. Špeciálne obľubuje exotické koreniny, ich vôňu, farbu i chuť. Prím uňho hrá kurkuma. Kurkuma je pôvodom z juhovýchodnej Ázie, hojne ju používa tuniská a vôbec africká kuchyňa a v obchodoch ju dostanete kúpiť v podobe žltého prášku. Obsahuje vonnú silicu a jasne žlté farbivo a okrem prísady do jedál sa používa aj na farbenie masla, pečiva, syrov, likérov a rôznych druhov ciest. Navyše kurkuma podporuje chuť k jedlu a je vhodná aj pri chorobách žlčníka a žalúdka. Spolu s ďumbierom ju Robo Grigorov použil do svojich orientálnych špagiet.

Základom druhého receptu je paprika. Robo Grigorov sa pri jej plnení ukázal ako zručný kuchár, čo sa mu dnes, keĎ je už otcom, určite vyplatilo.

Nech sa páči, tu sú vegetariánske recepty Roba Grigorova aj pre čitateľov Korzára.

Orientálne špagety

Potrebujeme: 200 g špagiet, 100 g sušených čínskych húb, 150 g parmazánu, 2 väčšie cibule, 1 balíček sójových plátkov, 2 kusy lunexu, 100 g olúpaných arašidov, pol citróna, trochu práškového cesnakového koncentrátu, sójová omáčka, soľ, oregano, ďumbier, kurkuma, 1 celé vajce, 1 žĺtok.

Postup: Čínske sušené huby namočíme na 6 hodín do vody. Takisto namočíme sójové plátky a pridáme k nim 4 polievkové lyžice sójovej omáčky (na 1 liter vody). Necháme ich namočené 30 minút a potom ich ďalších 30 minút varíme. Predvarené sójové plátky vyberieme a dáme na panvicu, v ktorej sme na oleji smažili pokrájanú cibuľu. Pridáme huby, sójovú omáčku, trochu cesnakového koncentrátu a pomleté arašidy. Všetko dochutíme kurkumou, ďumbierom a oreganom. Keď sú plátky dostatočne opražené, pridáme vajíčko a znovu premiešame. Na všetko vytlačíme citrónovú šťavu. Medzitým si uvaríme špagety v osolenej vode s 2 cibuľami. Keď sú špagety uvarené, scedíme ich a premiešame s lunexom. Na špagety pridáme sójové mäso, dochutíme parmezánom. Vrch polejeme vyšľahaným surovým žĺtkom.

Pikantná paprika

Potrebujeme: 4 väčšie papriky, 150 g sójového mäsa, 100 g syra ementál, 150 g konzervovanej kukurice bez nálevu, 100 g póru, 100 g šampiňónov, 100 g ananásu, trochu ďumbiera, 4 polievkové lyžice rastlinného oleja, trochu rasce.

Veľké zelené papriky opečieme aj s jadrovníkom na suchej platni. Potom ich na jednej strane pozdĺžne narežeme (jadrovník nevyberáme). Papriky naplníme na oleji opečeným sójovým mäsom a ostatnými pokrajanými surovinami. Dochutíme ďumbierom a rascou a zapečieme v rúre. Podávame s hrankami.

Dobrú chuť vám želá Robo Grigorov a autorka relácie Varím, varíš, varíme Jarmila Uhríková

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zázračná hranica kilometrov, po ktorej sa vám elektromobil neoplatí
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  3. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  4. Ako sa mení dynamika firiem?
  5. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  6. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  7. Po Slovensku na motorke
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  3. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  4. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  5. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  8. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  9. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  10. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 24 560
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 14 060
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 836
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 10 977
  5. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 10 257
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 8 130
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 329
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 7 016
  9. Po Slovensku na motorke 5 320
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 5 048
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Demografický problém nikto nerieši.


9. jún
Rozhovory ZKH: Juraj Šeliga.

Strana Za ľudí je v kríze už niekoľko týždňov.


a 1 ďalší 4 h
Peter Schutz

Východisko na spôsob "vláda národnej spásy" je čistá fantazmagória.


4 h

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Video Desktop