Korzár logo Korzár
Nedeľa, 7. august, 2022 | Meniny má Štefánia

Do vášho receptára

Bifteky v závojiPotrebujeme: 500 g sviečkovej, soľ, mleté čierne korenie, 4 lyžice oleja, 4 lyžice bieleho jogurtu, pažítku.Postup: Sviečkovú

Bifteky v závoji

Potrebujeme: 500 g sviečkovej, soľ, mleté čierne korenie, 4 lyžice oleja, 4 lyžice bieleho jogurtu, pažítku.

Postup: Sviečkovú odblaníme a zomelieme. Osolíme, okoreníme, dobre premiešame a vytvarujeme do tvaru biftekov. Opekáme v oleji z každej strany asi 4 minúty. Hotové preložíme na taniere, polejeme s jogurtom ochuteným soľou, korením a posekanou pažítkou.

Čertovské rebierka

Potrebujeme: 4 bravčové rebierka, olej, soľ, mleté čierne korenie, 3 cibule, 3 kápie, kyslú uhorku, papriku, 2 lyžičky rajčinového pretlaku, 5 strúčikov cesnaku, horčicu, vorčestrovú omáčku, tatarskú omáčku, chren.

Postup: Rebierka naklepeme, osolíme, okoreníme a rýchlo opečieme. Odložíme ich na teplé miesto. Na oleji speníme na kolieska nakrájanú cibuľu a kápiu, pridáme na plátky nakrájanú uhorku, papriku a rajčinový pretlak, cesnak nakrájaný na plátky, horčicu a dusíme dovtedy, pokým uhorky a kápia nezmäknú. Na tanier dáme rebierka, pokvapkáme vorčestrovou omáčkou a prekryjeme dusenou zeleninou. Zmes môžeme poliať tatárskou omáčkou a posypať strúhaným chrenom.

Pikantné roštenky

Potrebujeme: 4 roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 3 lyžice oleja, 2 lyžice postrúhaného chrenu, 1 cibuľu, petržlenovú vňať, 1 lyžicu horčice, 20 g hladkej múky, vegetu.

Postup: Odležané, naklepané roštenky na okrajoch narežeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Uložíme ich na rozohriaté taniere a na každú dáme postrúhaný chren, na kolieska pokrájanú cibuľu a petržlenovú vňať. Pokvapkáme horčicou. Výpek posypeme múkou, opražíme, zalejeme troškou vody a prevaríme. Ochutíme vegetou a polejeme ňou roštenky. Podávame so zemiakmi.

Zapečené filé

Potrebujeme: 600 g rybieho filé, 100 g masla, 60 g udusených šampiňónov, 600 g uvarených zemiakov, 2 uvarené vajcia, soľ, mleté čierne korenie, sladkú papriku, citrón, pažítku.

Postup: Filé pokrájame, osolíme, okoreníme. Misu vymastíme polovičkou masla, poukladáme pokrájané zemiaky, potom pokrájané vajcia. Vajcia posypeme šampiňónmi a uložíme filé. Všetko pokvapkáme maslom a pečieme v horúcej rúre. Podávame obložené kolieskami citrónu a posypané posekanou pažítkou.

Zapekaný zeler

Potrebujeme: 400 g zeleru, 70 g cibule, 60 g predvarenej ryže, mleté čierne korenie, 200 g rajčín, vodu, soľ.

Postup: Zeler nakrájame na drobné kocky. Na oleji speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme pokrájaný zeler a za stáleho miešania dusíme. Pridáme predvarenú ryžu, pokrájané rajčiaky, korenie a pokrájanú zelerovú vňať. Osolíme, zamiešame, preložíme na pekáč a zalejeme 2 dl vody. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a zapečieme.

Syrové ražniči

Potrebujeme: 4 rožky, 400 g rôznych tvrdých syrov, 120 g údenej slaniny, 4 zelené papriky, 1 dl mlieka.

Postup: Rožky nakrájame na kolieska, syry asi na 8 mm hrubé kocky. Slaninu a papriku pokrájame na rezance. Pokrájané potraviny si vopred rozdelíme na 4 časti. Na kovové ihly striedavo napichujeme kolieska rožka namočeného jednou stranou do mlieka, potom pokrájanú slaninu, syr a papriku. Dáme zapiecť na pekáč alebo môžeme grilovať. Podávame so zeleninovou oblohou.

Zeleninové rezne

Potrebujeme: 150 g karfiolu, 150 g kapusty, 100 g mrkvy, 50 g zeleru, 2 vajcia, soľ, štipku korenia, petržlenovú vňať, 20 g hladkej múky, strúhanku, 150 g oleja.

Postup: Zeleninu ovaríme v osolenej vode, pomelieme na mlynčeku, pridáme k nej soľ, korenie, vajcia, múku a strúhanku podľa potreby. Všetko dobre zmiešame, vypracujeme menšie rezne a opekáme ich na oleji.

Najčítanejšie na Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kde vybavíte žiadosť o hypotéku bez návštevy pobočky?
  2. Na Oravskej priehrade s Kalim aj Spievankovom. Vidíme sa naživo
  3. Kde u nás kúpite domácke potraviny
  4. Pláže Dominikánskej republiky kraľujú medzi najlepšími na svete
  5. 100 ovocných druhov, ktoré u nás dokážeme pestovať
  6. Dráčik nepúta príbehom, ale perlami ducha
  7. Miliónová autorka Táňa K. Vasilková: Po úspechu som netúžila
  8. Pozrite si, kedy hrá futbalové zápasy vaše mesto či dedina
  1. Za vysokou spotrebou sa často skrýva zlá kondícia motora
  2. Ktoré regionálne projekty podporí Nadácia COOP Jednota?
  3. Pláže Dominikánskej republiky kraľujú medzi najlepšími na svete
  4. Kde u nás kúpite domácke potraviny
  5. Na Oravskej priehrade s Kalim aj Spievankovom. Vidíme sa naživo
  6. Tetovanie a piercing - aké zdravotné riziká môžu spôsobiť?
  7. Aké sú vízie slovenských vodičov a architektov?
  8. Toto sú vízie slovenských vodičov a architektov
  1. Pláže Dominikánskej republiky kraľujú medzi najlepšími na svete 9 156
  2. 100 ovocných druhov, ktoré u nás dokážeme pestovať 6 834
  3. Pozrite si, kedy hrá futbalové zápasy vaše mesto či dedina 6 221
  4. Miliónová autorka Táňa K. Vasilková: Po úspechu som netúžila 5 317
  5. Dráčik nepúta príbehom, ale perlami ducha 5 210
  6. Vypnite si reklamu na SME.sk a odomknite všetky články 3 986
  7. Dobrá správa pre pacientov s cukrovkou 2 487
  8. Kde u nás kúpite domácke potraviny 2 443

Blogy SME

  1. Věra Tepličková: Chcete osviežiť váš imunitný systém? Prihláste sa na 4. dávku
  2. Viera Spišáková: Trapas technický
  3. Ľudmila Rábelyová : Prečo tá nenávisť?
  4. Otilia Horrocks: Voliči si zaslúžia viac...
  5. Dominika Kislíková: Gazdoráň - nová turistická trasa v NP Poloniny
  6. Ján Škerko: Kolibríky a ruskí orkovia
  7. Matúš Grznár: Výzva Igorovi Matovičovi k sebareflexii a odstúpeniu.
  8. Marián Kozák: Festival "Európskeho ľudového remesla" v Kežmarku 2022
  1. Věra Tepličková: A to je koniec, vážení! Čaká nás už len zima, hlad a beznádej... Ak nezasiahne Matovič... 55 193
  2. Martin Sústrik: Korupcia v ruskej armáde 25 087
  3. Tomáš Harustiak: Kto šetrí ma za tri / Ako vyžiť z minimálnej mzdy ? / Dá sa vyžiť z minimálnej mzdy ? / Prečo Slováci nemajú peniaze / Ako vyžiť z dôchodku / 9 709
  4. Jana Melišová: Svet sa zmenil... 6 124
  5. Ján Šeďo: Očovčania majú do zajtra hladovku, obchod "stráži" medveď ! 5 950
  6. Jana Žilková: Výchova detí v Mongolsku 4 471
  7. Post Bellum SK: Hromady mŕtvych a nočné mory o Varšavskom povstaní 4 175
  8. Vladimir Skala: Padá bankový sektor v Číne? 3 883
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 45. - Arktída - Posledná plavba lode Karluk 3/3 - Návrat do civilizácie, 1914
  2. Jiří Ščobák: Kde dnes môžeme ušetriť? Znížiť spotrebu a náklady?
  3. Jiří Ščobák: Proč bychom si měli zapamatovat jméno Anna Chadimová? Co nám po ní zůstalo?
  4. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Ružinovská televízia - pod kontrolou politikov
  5. Jiří Ščobák: Krásne a zaujímavé historické poistné zmluvy: Existovala aj čisto slovenská poisťovňa? A čo bola „zmluva odvážna“?
  6. Monika Nagyova: O žene, ktorá milovala rúško
  7. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Novomestská parkovacia: Firma bez kontroly, ktorá nepodnikala, iba míňala
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 44. - Arktída - Posledná plavba lode Karluk 2/3 - Skaza lode Karluk, 1913 - 1914
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Roman Kříž je právnik a tvorca českého start-upu Bene Meat Technologies, v ktorom pestujú kultivované mäso. V roku 2016 založil Libertariánsky inštitút. V roku 2019 kandidoval za stranu Svobodní do Európskeho parlamentu.

V Českom start-upe pestujú hovädzinu.


2. aug
Peter Schutz.

Žiadnu opozičnú zmluvu netreba.


8 h
Rusko neútočí len na školy, v ktorých prespávajú ukrajinskí vojaci.

Správa mala byť ťažšie zneužiteľná ruskou propagandou.


3 h
Jadrová elektráreň v Záporoží.

K úniku radiácie po útoku nedošlo.


6 h

Blogy SME

  1. Věra Tepličková: Chcete osviežiť váš imunitný systém? Prihláste sa na 4. dávku
  2. Viera Spišáková: Trapas technický
  3. Ľudmila Rábelyová : Prečo tá nenávisť?
  4. Otilia Horrocks: Voliči si zaslúžia viac...
  5. Dominika Kislíková: Gazdoráň - nová turistická trasa v NP Poloniny
  6. Ján Škerko: Kolibríky a ruskí orkovia
  7. Matúš Grznár: Výzva Igorovi Matovičovi k sebareflexii a odstúpeniu.
  8. Marián Kozák: Festival "Európskeho ľudového remesla" v Kežmarku 2022
  1. Věra Tepličková: A to je koniec, vážení! Čaká nás už len zima, hlad a beznádej... Ak nezasiahne Matovič... 55 193
  2. Martin Sústrik: Korupcia v ruskej armáde 25 087
  3. Tomáš Harustiak: Kto šetrí ma za tri / Ako vyžiť z minimálnej mzdy ? / Dá sa vyžiť z minimálnej mzdy ? / Prečo Slováci nemajú peniaze / Ako vyžiť z dôchodku / 9 709
  4. Jana Melišová: Svet sa zmenil... 6 124
  5. Ján Šeďo: Očovčania majú do zajtra hladovku, obchod "stráži" medveď ! 5 950
  6. Jana Žilková: Výchova detí v Mongolsku 4 471
  7. Post Bellum SK: Hromady mŕtvych a nočné mory o Varšavskom povstaní 4 175
  8. Vladimir Skala: Padá bankový sektor v Číne? 3 883
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 45. - Arktída - Posledná plavba lode Karluk 3/3 - Návrat do civilizácie, 1914
  2. Jiří Ščobák: Kde dnes môžeme ušetriť? Znížiť spotrebu a náklady?
  3. Jiří Ščobák: Proč bychom si měli zapamatovat jméno Anna Chadimová? Co nám po ní zůstalo?
  4. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Ružinovská televízia - pod kontrolou politikov
  5. Jiří Ščobák: Krásne a zaujímavé historické poistné zmluvy: Existovala aj čisto slovenská poisťovňa? A čo bola „zmluva odvážna“?
  6. Monika Nagyova: O žene, ktorá milovala rúško
  7. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Novomestská parkovacia: Firma bez kontroly, ktorá nepodnikala, iba míňala
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 44. - Arktída - Posledná plavba lode Karluk 2/3 - Skaza lode Karluk, 1913 - 1914

Už ste čítali?

SME.sk Minúta Najčítanejšie
SkryťZatvoriť reklamu