uvoľňujú vonné silice, takže pri pečení už nemusíme pridávať vanilkový cukor. Vanilkovú tyčinku či struk kúpime v predajni zdravej výživy a korenín.
*Na tortu alebo rezy si dokážeme urobiť karamelové ozdoby aj bez praxe. Stačí, ak na alobal nalejeme olej, rovnomerne ho rozotrieme a lejeme naň podľa vlastnej predstavy karamel do tvaru ornamentov, srdiečok, koliesok, slimáčikov a pod. Po stuhnutí ozdoby opatrne snímeme z alobalu a ozdobíme nimi múčnik.
*Sneh z bielkov by mal byť tuhý. Docielime to tým, že predovšetkým ho šľaháme dôkladne odmastenou metličkou v perfektne čistej hlbšej nádobe určenej iba na tento účel. Pri oddeľovaní od žĺtka dbáme na to, aby nám do bielka neunikol z neho ani kúsok. Do bielkov pridáme niekoľko zrniek soli a tak šľaháme. Sneh je hotový, ak obrátime nádobu hore dnom a zostane na ňom.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.