Opatrne s rozmarínom
Rozmarín je výborné korenie - predáva sa v potravinárskych obchodoch ako iné korenie. Je vhodný na paradajky, kukuricu, huby, do mäsových a zeleninových šalátov, do talianskych jedál. Môžeme si ho vypestovať aj v kvetináči - tak bude plniť aj okrasnú funkciu, lebo krásne vonia a má pekné modrofialové kvietky. Rozmarín používajte veľmi opatrne, aby ste ho nepredávkovali. Vo veľkom množstve by ani nebol chutný, ale zato nebezpečný.
Paprike je dobre v tme
Mletú papriku dávame do sklenenej nádoby, neprepúšťajúcej svetlo - hnedej, červenej, zelenej so zabrúsenou zátkou alebo viečkom so závitom. Pôsobením svetla červená farba papriky vybledne. Ak máte veľa pohárikov od detskej výživy, môžete ich natrieť temperovou farbou alebo Slovakrylom (je ekologický) ľubovoľného odtieňa.
Dvojaký úžitok
Cesnakové strúčiky ošúpeme a naložíme do olivového alebo panenského oleja. Nielenže máme poruke jednu z najzdravších korenín, ale olej po absorbovaní cesnakovej vône je ako stvorený na prípravu šalátov.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.