CESTÍČKO NA VYPRÁŽANIE
Pripravujeme ho tak, že najprv premiešame múku a vajíčka a až potom riedime mliekom, vodou alebo vínom. Zaručene sa nám nevytvoria hrudky múky.
AKO ČISTÍME VÝVAR
Mäsový vývar vyčistíme a zosilníme tak, že odrezky a zvyšky surového mäsa zomelieme spolu s koreňovou zeleninou a do tejto masy zamiešame bielka a roztlčené kocky ľadu na drť. Hmotu potom zľahka vmiešame do variaceho sa vývaru a necháme na najmenšom plameni (aby sa vývar nevaril, iba zohrieval) asi 1 hodinu. Potom precedíme cez utierku.
MÚKA NA KYSNUTÉ CESTO
Múku na kysnuté knedle a parené buchty je dobre pred spracovaním zohriať v mikrovlnej rúre. Cesto potom rýchlejšie kysne a po uvarení a príprave v pare je vláčnejšie a poréznejšie.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.