jedlo:
* Ak v polievke zbadáme nečistotu alebo ako sa môže stať aj muchu, okamžite reklamujme pokrm u vrchného. Takisto v prípade nedovareného či nedopečeného mäsa. Nemali by sme ale polovicu z neho zjesť, prípadne zjesť prílohu a mäso nechať.
* Niekedy nám reklamáciu vrchný neuzná, vtedy zavoláme vedúceho.
* Keď nerozumieme niečomu na jedálnom alebo nápojovom lístku, radšej sa opýtame predtým, než si objednáme. Čašník je povinný nám povedať, čo sa skrýva napr. pod názvom Tajomstvo majstra kuchára.
* Nepozdáva sa nám účet? Požiadajme o jedálny lístok a skontrolujme, či je všetko v poriadku.
* Na jedálnych lístkoch býva uvedená váha surového mäsa. Ráta sa s tým, že sa úpravou zmenší jeho váha. Ak má ale vážiť rezeň dvesto gramov, nemôže sa stať, že vyjde iba na dve sústa.
* Nebuďme nevšímaví najmä počas návalu v letných mesiacoch v reštauráciách k tomu, za čo platíme a máme dostať pokrm po každej stránke kvalitný.
Autor: tam
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.