Termoska aj na ľad
Termosky nemusíme využívať výlučne na horúce nápoje, ale aj na studené a na kocky ľadu. Tie vydržia v nich oveľa dlhšie a máme ich stále poruke pri domácich oslavách alebo cez horúce víkendy.
Škrupiny ako hnojivo
Nevyhadzujte škrupiny z vajíčok. Keď ich usušíte a potom rozdrvíte, môžete ich použiť ako hnojivo na izbové rastliny aj v záhradke.
Číry olivový olej
Olivový olej sa občas zakalí, čo mu síce neuberie na kvalite ani na chuti, ale nevyzerá esteticky. Ak dáme do fľašky polovičku kocky cukru, vydrží dlhšie číry.
Šľahačka ako obláčik
Šľahačku zvykneme spevňovať stužovačom. Ten však mierne zmení jej chuť a nemáme ho vždy v zásobe. Teraz, pred zaváracou sezónou už kupujeme želírovací cukor. Ak si z neho odsypeme do fľaštičky, môžeme ho použiť namiesto stužovača. Šľahačka stuhne a vydrží podstatne dlhšie nadýchaná ako obláčik.
Ako strúhame citrónovú kôru
Citrón poriadne vydrhneme kefou pod prúdom horúcej vody, poutierame ho a potom začneme strúhať. Aby väčšina kôry nezostala medzi hrotmi strúhadla, navlečieme naň mikroténové vrecúško. To potom stiahneme a zvyšok kôry zotrieme nožom.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.