jedna dáma prevezmú vytúženú listinu z rúk rakúskeho herca Franka Hofmanna.
Kurz je určený najmä personálu zariadení spoločného stravovania, ale aj všetkým kávičkárom, ktorí by sa radi dozvedeli niečo viac o svojom obľúbenom nápoji. Popri teoretických hodinách, na ktorých získajú vedomosti o sadení, pestovaní a zberaní kávovníka, rozdieloch medzi rôznymi sortami či pražení kávových zŕn, účastníci absolvujú aj praktický nácvik práce s kávovarom a prípravy a podávania špeciálnych druhov kávy.
Kurzy sa konajú vo viedenskom hoteli Dorint pod odborným vedením Leopolda Edelbauera. ktorý sa dlhé roky zaoberal obchodom s kávou, je autorom niekoľkých odborných kníh o tomto obľúbenom životabudiči a udržiavateľom slávnej tradície viedenských kaviarní.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.