Korzár logo Korzár

Letné pohostenie

Plnená zeleninaZemiaky povaríme 15 minút a cukety 5 minút v osolenej vode, po dĺžke ich rozrežeme a vydlabeme. Z paradajok odrežeme vrchy tiež

Plnená zelenina

Zemiaky povaríme 15 minút a cukety 5 minút v osolenej vode, po dĺžke ich rozrežeme a vydlabeme. Z paradajok odrežeme vrchy tiež vydlabeme. Do zemiakov pripravíme plnku z cuketovej dužiny, čiernych olív, bazalky a ovčieho syra. Na plnenie rajčiat pripravíme vydlabanú zemiakovú hmotu, ľubovoľný postrúhaný syr a pochúťkovú smotanu. Cukety budeme plniť paradajkovou dužinou, syrom gouda, petržlenovou vňaťou a kockami opraženej žemle alebo rožka. Všetky naplne posolíme, okoreníme, naplníme do zeleniny a zabalíme do alobalu. Potom ich grilujeme: zemiaky 10 - 15 minút, paradajky 5 minút a cukety 6 - 8 minút.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Uhorkový mráz

Pre 4 osoby potrebujeme 1 veľkú uhorku, 1 menšiu cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 300 ml zeleninového vývaru, 250 ml jogurtu, soľ, korenie, mletú rascu, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 zväzok kôpru, 100 g konzervu krabieho mäsa, 5 lyžíc potlčeného ľadu, 1 lyžicu pochúťkovej smotany.

Uhorku prekrojíme na polovicu a vydlabeme. Cibuľu a cesnak rozmixujeme so zeleninovým vývarom a jogurtom, okoreníme a vmiešame citrónovú šťavu. Kôpor posekáme, s krabmi a ľadom vmiešame do polievky. Rozdelíme na taniere a ozdobíme pochúťkovou smotanou, kôprom a kúskami krabieho mäsa.

Bravčové kapsy

4 rezne zo stehna posolíme, natrieme olejom s bazalkou, obložíme kolieskami nitranu, na každý rezeň dáme 50 g natenko nakrájanej mozzarelly. Rezne preložíme na polovicu a na okrajoch spojíme špáradlami. Vytvorila sa tak kapsa, ktorú potrieme olejom a za častého obracania grilujeme 15 minút. Podľa potreby prisolíme.

SkryťVypnúť reklamu

Domáce žemličky

Pripravíme si cesto zo 450 g hladkej múky, 30 gramov droždia, 1 lyžičky cukru, 1 lyžičky soli, 2 lyžíc oleja, 2 - 3 vajec.

Dáme kysnúť asi na 30 minút. Vyvaľkáme 3 cm silný valček a nakrájame ho na 3 cm kúsky. Z každého vytvarujeme miniatúrny bochníček, potrieme vyšľahanými vajíčkami a posypeme sezamovými semienkami. Pečieme asi 8 minút na plechu vyloženom papierom na pečenie. Po vychladnutí prekrojíme, potrieme majonézou, ochutenou pochúťkovou smotanou, obložíme plátkami šunky, lososa a hlávkového šalátu.

Autor: Ko/som

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 222
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 246
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 067
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 092
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 783
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 208
  7. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 4 555
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 543
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu