ale tá láska by nemala trvať dlhšie ako 10 minút." Je teda jasné, že uprednostňuje rýchle recepty a niet sa ani čo čudovať. Vstáva o šiestej ráno a potom nastáva každodenný kolotoč - práca v televízii, divadle, dabingu či vo filme, starostlivosť o rodinu a deti. Spať chodí najskôr o jednej po polnoci. Taký je bežný deň tejto herečky, ktorá dostala lásku k umeniu takpovediac do vienka. Je dcérou hudobníka Václava Žilku, od malička hrala na flautu, vystupovala v súbore Chorea bohemica a po maturite bola prijatá na štúdium filozofickej fakulty, neskôr sa však rozhodla pre herectvo. Čitatelia Víkendu si určite spomenú na seriál "My všichni školou povinní", ktorým si získala srdcia mnohých divákov. Za úlohu vo filme "Zapomenuté světlo" bola ocenená prestížnym Českým levom. Je to výsledok šestnásťročnej hereckej kariéry, ktorá je cestou hľadania, pochybností, zúfalstva a chvíľkového šťastia.
Veronika Žilková neostala iba pri herectve, ale vyskúšala si aj pedagogickú prácu. Učila na súkromnej hereckej škole a študentom vždy zdôrazňovala: "Je rovnako ťažké vyrovnať sa s úspechom ako s neúspechom. Oboje je veľmi zložité." A pani Veronika vie o tom svoje, zažila totiž jedno aj druhé. Hosťovala už takmer vo všetkých pražských divadlách a v súčasnosti má angažmán v Činohernom klube. O svojom manželovi, podnikateľovi, hovorí, že je veľmi statočný, pretože si za manželku vzal herečku. Starajú sa spolu o tri svoje deti Agátku (15 rokov), Cyrila (11 rokov), Vincenta (3 roky) a ďalšie dve deti vychovávajú. Taká veľká rodina vyžaduje od mamy aj každodenné varenie. Pani Veronika aj preto rada číta kuchárske knihy a receptami z nich sa inšpiruje, na ich základe vytvára vlastné špeciality. Vždy sa jej však dielo nepodarí a stanú sa aj "trapasy" tak, ako keď chystala koláč pre istého vzácneho hosťa. Namiesto cukru ho výdatne posolila. Nezaváhala však, rýchlo ho osprchovala, dala na chvíľu do rúry vysušiť a dielo bolo zachránené - návšteva na nič neprišla! V našom televíznom štúdiu sa však všetko vydarilo, a tak ak máte chuť vyskúšajte jej rýchle a chutné recepty plné fantázie.
Karfiolové placky
1 karfiol, 3 vajcia, zelená petržlenová vňať, 3 lyžice polohrubej múky, biele mleté korenie, soľ, olej.
Karfiol rozdelíme na ružičky a v osolenej vode ho uvaríme takmer do mäkka. Scedíme, dáme do misy a ešte potlačíme vidličkou tak, aby nám ostali drobné kúsky, pridáme múku, nadrobno posekanú petržlenovú vňať, biele mleté korenie, soľ a žĺtky z troch vajec. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do pripravenej masy. V rozohriatom oleji vyprážame malé okrúhle placky do zlatova. Karfiolové placky podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Torta za 5 minút alebo sladká bodka za obedom
0,5 kg jabĺk, klinčeky, kryštálový cukor, 2 vanilkové pudingy, orechy, detské okrúhle piškóty, kokosová múčka, šľahačka, čokoláda.
Jablká olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do hrnca s vodou tak, aby nám voda akurát zakryla jablká. Pridáme klinčeky a podľa chuti cukor. Kým sa jablká varia, pripravíme si tortovú formu. Vypláchneme ju studenou vodou, vysypeme kokosovou múčkou a na dno poukladáme detské piškóty tak, aby bolo celé zakryté. Do uvarených jabĺk vmiešame dva vanilkové pudingy, pridáme posekané orechy. Používame pudingové prášky, ktoré sa riedia vodou. Za stáleho miešania počkáme, kým jablká s pudingom nezhustnú a hmotu vylejeme do formy. Necháme vychladnúť a stuhnúť v chladničke. Tortu ozdobujeme šľahačkou a postrúhanou čokoládou.
Dobrú chuť vám želajú Veronika Žilková a autorka relácie Varím, varíš, varíme
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.