preto preniesol svoje včelstvo z amerického vidieka priamo na rozsiahle ploché strechy newyorských mrakodrapov.
Strechy sú také rozľahlé, že okrem tenisových kurtov, bazénov, heliportov umožňujú zakladanie trávnikov a nádherných záhrad s množstvom kvetov z celého sveta. Preto sa rozhodol včelár Graves využiť mrakodrapovú kvetenu okrem poskytnutia krásneho pohľadu aj na materiálne využitie. To sa mu aj podarilo. Je prvým Američanom a možno aj prvým človekom, ktorý sa zaoberá týmto druhom podnikania. Ako prvý dal na trh "Med z Manhattanu" a hneď sa stal hitom. Kilogram medu stojí 400 korún, takže pri produkcii 2400 jednokilogramových fliaš ročne je to slušný zárobok. Graves rozšíril svoju činnosť o inštruktáže a prednášky pre včelárov, zakladanie včelstiev a školenie
Med sa chuťovo líši podľa toho, z ktorej časti Manhattanu pochádza, ale celkove je vraj chutnejší a kvetnatejší ako vidiecky. Súvisí to vraj so zvláštnymi druhmi vegetácie na strechách mrakodrapov. Med z jednej záhrady na 113. ulici je oproti iným mimoriadne sladký. Z ďalšej strechy má zase silnú korenistú chuť preto, lebo je v blízkosti Central parku. Gravesov med používajú aj reštaurácie a podľa jeho receptu zlepšujú chuť pečených kurčiat. Hostia si ich nevedia vynachváliť a podľa nich je chuť takto pripravených kurčiat nenapodobiteľná. Jediné, čo by mohlo prekaziť prosperujúce podnikanie, sú newyorské hygienické predpisy, zakazujúce chov divokých a nebezpečných zvierat, lenže Gravesove včely patria k mierumilovnému hmyzu.
Autor: B/som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.