preto ju odporúčajú pri preukázanom ochorení na rakovinu, aj ako prevencia zhubných nádorov. Vysoký obsah vitamínu C chráni organizmus, zvyšuje jeho imunitu a zlepšuje vstrebávanie železa. Brokolia by mala byť súčasťou jedálničku ľudí s anémiou (chudokrvných) a so zníženou imunitou voči infekciám. Značný obsah vitamínov skupiny B a horčíka reguluje hospodárenie s bielkovinami a tukmi v organizme, preto by sa mala brokolica jesť pri nervových poruchách, opuchoch končatín, kožných ochoreniach a nechutenstve. Jeme ju surovú aj varenú.
Rada pre nákup: Kvalitná čerstvá brokolica má zovreté tuhé, tmavozelené ružice. Nažltlá je nekvalitná a má nepríjemnú chuť. varíme ju krátko a to tak, že ju vložíme do variacej sa osolenej vody s troškou cukru.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.