Číry ľad
ľadové kocky sa budú lepšie v nápoji vynímať, ak budú číre. Priezračnosť získajú vtedy, ak vodu pred mrazením prevaríme. Kocky pomiešame pre podávaním s ľadovými guľkami, ktoré získame zmrazením v mikroténových fóliách s tvarítkami.
Zvyšky vína
Zvyšky vína z dna fľaše nemusíme vylievať. Naplníme nimi fóliu na výrobu ľadu a zmrazíme. Budeme mať v rezerve a poruke vínovú kocku na ochutenie omáčky. Zvyšky vína môžeme naliať aj do vínneho octu - zvýrazní to jeho chuť.
Filé zhnedne
Rybie filé pekne zhnedne a bude chrumkavé, a do múky na obaľovanie primiešame strúhaný parmezán.
Čistíme kávový mlynček
Mlynček na kávu môžeme používať aj na drvenie rasce, korenia alebo iného suchého korenia. Ako sa zbavíme vône, ktorá v ňom zostane? Stačí pomlieť niekoľko kúskov suchšieho chleba. Ním odstránime všetky stopy pachu, ktoré by mohli znehodnotiť kávovú arómu.
Syr nevyschne
Parmezán alebo Čedar zostane dlhšie správne vlhký, ak ho zabalíme do bavlnenej látky, namočenej v pive. Látku vyžmýkame, syr do nej zabalíme a vložíme do vzduchotesnej nádoby. V chladničke vydrží tak dva týždne.
Správna teplota múky
Je dobré ak múku uchovávame v chlade. Ak ju ale pred použitím na múčniky neohrejeme pri izbovej teplote, môže sa stať, že koláč, bábovka, parené buchty budú veľmi hutné a neprevzdušnené.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.