oči sa usmievajú a zračí sa v nich množstvo lásky - patrí predovšetkým jej deťom, manželovi, ale aj všetkým, ktorí sa vedia tešiť zo života tak ako ona.
Oľgu už odmalička lákalo umenie, chcela sa stať herečkou, baletkou i maliarkou, keď mala 17, začala spievať so skupinou Faun a tak hudba zvíťazila. Ovplyvnila celý jej život, nedávno dokončila nové CD s názvom Ufo, svojho času tiež moderovala a režírovala televízny Thytmick. Hudbe sa venovala aj vo Fun Rádiu, kde pripravovala relácie Hudobná aréna, mini Fun hitparáda a iné. V súčasnosti pracuje ako dramaturgička televízie Markíza, uvádza reláciu Bonzáčik a vôbec ustavične čosi vymýšľa a tvorí. Nikdy to však nie je na úkor rodiny, ktorej sa snaží venovať naplno. Veď malý Bruno má len dva a pol roka, Miško takmer 10 a mamu obaja veľmi potrebujú. Ostatne tak ako ona svoje deti a manžela. Snaží sa urobiť, čo im na očiach vidí, varí pre nich mimoriadne rada aj preto, že je vášnivou kuchárkou. Dnes, keď je už skúsenou gazdinkou s vlastnou domácnosťou, spomína na časy, v ktorých musela vykúzliť z ničoho niečo. Bolo to v období, kedy s kapelou hrávali takmer denne a po skúškach, keď vyhladli, varilo sa z toho, čo bolo... Tu vznikol napr. recept na reďkvičkovú polievku. Za svoje výtvory si vždy vyslúžila pochvalu i uznanie a okrem iného aj titul "slovenská populárna kuchárka".
Varenie považuje pani Oľga za skutočné umenie, v ktorom sa môže naplno prejaviť fantázia aj talent. Ona sama pri varení vymýšľa, relaxuje a teší sa na spoločné stolovanie. Chvíle, strávené pri dobrom jedle, považuje totiž za niečo veľmi dôležité. To čosi príjemné ľudí spája a pomáha vytvárať pocity pohody a spokojnosti.
Zapekaná zeleniny s mäsom a zemiakmi
Potrebujeme: cuketa, šampiňóny, pŕ, cibuľa, brokolica, karfiol, mrkva, cesnak, solamyl, olej, soľ, sójová omáčka.
Postup: Do vymastenej jenskej misy poukladáme na kocky nakrájanú zeleninu, ktorú sme posypali solamylom a prudko opiekli na oleji. Osolíme a zalejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali solamyl a sójovú omáčku, zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi s maslom a čerstvým šalátom.
Ľahké špagety
Potrebujeme: špagtety, cuketa, šampiňóny, pór, paprika, olej, paradajková šťava, cesnak, soľ.
Postup: Špagety uvaríme v osolenej vode. Zeleninu nakrájame a osmažíme na olivovom oleji. Pridáme k nim paradajkovú šťavu, pretlačený cesnak, bazalku, soľ a necháme prevrieť. Zmes dáme na špagety a môžeme posypať strúhaným syrom.
Kapor na masle
Potrebujeme: kapor, pór, cibuľa, mrkva, jablko, cesnak, maslo, soľ.
Postup: Kapra rozrežeme pozdĺžne na 2 časti a posolíme. Zeleninu aj jablko pokrájame na väčšie kúsky. Pekáč vyložíme plátkami masla, uložíme zeleninu a na ňu dáme kapra s kožou navrch. Potrieme maslom a pečieme do zlatova. Podávame s varenými zemiakmi a čerstvým šalátom.
Cibuľová polievka
Potrebujeme: väčšia cibule, soľ, bujón, čierne mleté korenie, zelená petržlenová vňať, rožky, tvrdý syr.
Postup: cibule prekrojíme na polovice a priečne nakrájame. Olej rozohrejeme, pridáme cibuľu a za stáleho miešania ju upražíme dohneda. Potom zalejeme bujónom, dochutíme mletým čiernym korením a necháme variť asi 5 minút. Na záver pridáme nakrájanú zelenú petržlenovú vňať. Do polievky môžeme pridať aj na kolieska nakrájané rožky, ktoré poukladáme na plech, na každý dáme plátok tvrdého syra a zapečieme v rozohriatej rúre. Kto chce, môže zapečené kolieska zo spodu potrieť cesnakom.
Dobrú chuť želá všetkým čitateľom Víkendu Oľga Záblacká.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.