Britské ostrovy zasiahla minulý týždeň nečakane zima. Svedčia o tom nielen prvé mrazy, ale najmä nespokojnosť zákazníkov kaviarní. Obľúbené
TASR
Tlačová agentúra
Písmo:A-|A+ Diskusia nie je otvorená
kapučíno, ktorému dnešní, najmä tí mladší obyvatelia Spojeného kráľovstva, dávajú prednosť dokonca i pred tradičným anglickým čajom, prišlo kvôli poklesu teplôt o "čiapku".
Mlieko, ktoré je ozdobou kapučína prestalo totiž peniť. Zúfalí majitelia podnikov rozdávajú zákazníkom k šálke kapučína letáky: "Ospravedlňujeme sa za nedostatok peny na vašom kapučíne, spôsobuje to prechod kráv na zimnú životosprávu. Mlieko je síce i naďalej polotučné a organické, ale niekedy dochádza ku zmene zloženia proteínov, čo vedie k zníženej penivosti."
A tak musia kaviarne čakať, až sa kravský žalúdok prispôsobí zmene stravy. Farmár David Stacey, ktorý zásobuje kaviarne organickým mliekom, dokonca inštaloval priamo v kravíne stroj na kapučíno, aby vraj mohol priebežne testovať penu na mlieku zo svojho stáda. "Chuťovo je mlieko stále dobré," tvrdí, "akurát sa na ňom nerobí čiapočka peny."
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.