Korzár logo Korzár

Populárne osobnosti v zástere

Dnes varí Adriena BartošováKuchyňa speváčky Adrieny Bartošovej je plná harmónie, tak ako jej hudba. Aj pri varení využíva pani Adriena fanzátiu,

Dnes varí Adriena Bartošová

Kuchyňa speváčky Adrieny Bartošovej je plná harmónie, tak ako jej hudba. Aj pri varení využíva pani Adriena fanzátiu, momentálne nápady a improvizácie s cieľom vytvoriť originálne dielko, ktorým poteší. Zatiaľ sa jej darí. Medzi najvďačnejších "papkáčov" patrí jej manžel, známy herec, Štefan Bučko, ktorý oceňuje kuchyňu domácej panej a nikdy nezabudne na slová chvály. Horšie to už je s 11-ročnou dcérkou Andrejkou, ktorá keby bolo po jej, vždy uprednostní "rezník", či čosi iné málo zdravé... Pani Adriena, ako správna mama však dbá na to, aby na stole nikdy nechýbali čerstvé zeleninové šaláty a ovocie. Zeleninové jedlá hrajú v repertoári pani Bartošovej prím, hoci nie je vegetariánka. Je to dané aj tým, že jej mamička pochádzala z Juhoslávie a preto balkánska kuchyňa je základom, na ktorom pani Adriena stavia. Nechýbajú v nej baklažány, paprika, paradajky, cukiny, cibuľa, cesnak a iné zdravé pochúťky. Pokiaľ ide o spôsob úpravy, prevláda pečenie a zapekanie, ktoré je rozhodne zdravšie ako u nás stále rozšírené vyprážanie. Pani Adriene, rodáčke z Košíc, vždy urobí radosť sarma, pita alebo burek slaná pochúťka, v ktorej je štrúdľové cesto prekladané mletým mäsom, syrom a inými dobrotami. Ako sa priznala, keď zacíti vôňu tejto špeciality, neodolá pokušeniu a potom si musí svoju maškrtnosť tvrdo odpykať. Darí sa jej to viac-menej úspešne, i keď na obdivuhodnú vôľu svojho manžela nemá. Štefan Bučko už niekoľko rokov po sebe, v čase pred veľkou nocou, sa 45 dní doslova a do písmena postí. Vynecháva mäso, zákusky, samozrejme alkohol a základom jeho stravy sú najmä čerstvé zeleninové, ovocné šťavy a šaláty. Po takejto kúre sa cíti výborne, organizmus sa zregeneruje a duša dostane krídla. A hoci sa pani Adriena rok čo rok odhodláva na to, že tentokrát pôst zvládne aj ona, zatiaľ nevydržala viac ako týždeň... Uvidíme, možno na budúci rok! Dovtedy však určite vymyslí a ukuchtí ďalšie špeciality, ku ktorým ju inšpirujú chutné kuchyne rôznych miest, ktoré navštívi. Tak to totiž bolo aj pri špecialitách, ktoré dnes ponúkame čitateľom Víkendu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Pasta a la Adriena

Suroviny: 1 balíček ľubovoľných cestovín, najlepších bezvaječných, olej, cibuľa, pór, čerstvá paprika, brokolica, šampiňóny, 1 kyslá smotana, cesnak, kari korenie, vegeta, provensálske korenie, tvrdý syr, syr Niva.

Postup: Cestoviny uvaríme a jenskú misu vymastíme olejom. Zeleninu postrúhame na hrubo. Začneme ukladať jednotlivé vrstvy. Na spodok dáme cestoviny, potom vrstvu zeleniny. Zeleninu môžeme variovať podľa svojej chuti. Môžeme pridať aj čerstvý špenát, cukinu a pod. Všetko zalejeme kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali roztlačený cesnak, čierne mleté korenie, kari korenie, vegetu. Posypeme syrom Niva a opäť uložíme cestoviny. Všetko zalejeme zvyškom smotany, posypeme provensálskym korením a husto zasypeme nastrúhaným eidamom. Pečieme asi 45 minút vo vyhriatej rúre. Podávame so zeleninovým šalátom.

SkryťVypnúť reklamu

Zapečené zemiaky s baklažánom

Suroviny: 800 g zemiakov, baklažán, korenie gyros, čierne mleté korenie, soľ, korenie zaziki, syr eidam alebo niva, šampiňóny, pór, paprika, balíček mrazenej zeleniny, olej, soľ.

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme ich a nakrájame na kolieska. Baklažán nakrájame na kolieska, ochutíme ho rôznymi koreninami a prudko ho opražíme na rozohriatom oleji. Jenskú misu vymastíme, vyložíme vrstvou zemiakov a na ňu uložíme pripravený baklažán, posypeme zeleninovou zmesou, môžeme pridať pór, nakrájaný na kolieska, pokrájanú surovú papriku, šampiňóny a pod. Zasypeme nahrubo nastrúhaným tvrdým syrom alebo nivou. Zapekáme asi 40 minút. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

Rizoto

Suroviny: syr, pšenica, mrazená zeleninová zmes, cibuľa, pór, cesnak, paprika, brokolica. Na omáčku: v pomere podľa potreby 1 dl vody, 1 lyžička horčice, 2 lyžice kečupu, sójová omáčka, vegeta, 2 strúčiky cesnaku.

SkryťVypnúť reklamu

Postup: V jednom hrnci udusíme ryžu so zeleninou, v druhom uvaríme pšenicu, ktorú sme nechali cez noc namočenú odstáť. Na panvici upražíme nadrobno nakrájanú cibuľku s nakrájaným pórom, cesnakom, paprikou, brokolicou, prípadne cukinou. Ryžu so zeleninou, uvarenú pšenicu a opraženú zeleninovú zmes, ktorá musí byť chrumkavá, zmiešame a zalejeme omáčkou. Množstvo omáčky pripravíme podľa potreby, pričom na 1 dl vody pridávame 1 lyžičku horčice, 2 a viac lyžíc kečupu, sójovú omáčku, vegetu a asi 2 strúčiky cesnaku. Premiešame a podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť želá všetkým milovníkom skvelých chutí speváčka Adriena Bartošová.

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 74 764
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 320
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 004
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 444
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 7 256
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 186
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 154
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 219
  1. Juraj Tušš: Intelektuáli, blogeri, na slovíčko prosím – Zmysluplné využitie umelej inteligencie "ChatGPT" v dnešnej dobe.
  2. Matúš Radusovsky: Ohrozenia včiel a ako im môžeme pomôcť
  3. Štefan Šturdzík: Čurillovci.
  4. Otilia Horrocks: Bože, ako hlboko vie jeden klesnúť...
  5. Jaroslav Karahuta: Boj veľkých proti malým neskončil ani po 21 rokoch od vstupu do EÚ. Čaká nás kolonizácia vidieka ?
  6. Daniel Balko: Ohrozuje Trump súčasný medzinárodný systém? Čo to pre nás znamená?
  7. Martin Šuraba: O chlapcovi, ktorý stratil zápalky XXII
  8. Tomáš Csicsó: Ako Róm z juhu Slovenska som nikdy nezažil rasizmus
  1. Rado Surovka: Raši dostal padáka 80 503
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 79 541
  3. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 60 197
  4. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 749
  5. Miroslav Daniš: Pec nám spadla, pec nám spadla, ktože nám ju postaví 15 310
  6. Otilia Horrocks: Odporné, príšerné, drzé, nechutné 11 930
  7. Juraj Kumičák: ...radšej choďte kravy pásť... 10 532
  8. Viktor Pamula: S Ruskom na večné časy a nikdy inak 8 760
  1. INESS: Ekonomika Ruska a tri vojnové roky
  2. Věra Tepličková: Býky za vlasť padajú, gule nám tu chýbajú
  3. Radko Mačuha: Slavín nieje Slovenská socha Slobody.
  4. Tupou Ceruzou: Businessman
  5. Marcel Rebro: Rusi bombardujú energetickú infraštruktúru, Slováci elektrifikujú ukrajinské zákopy
  6. Radko Mačuha: Fico a Neveriaci Tomáš.
  7. Jiří Ščobák: Investovanie vs. hazard: Aké hry hráme? Kedy hazardujeme, namiesto toho, aby sme investovali?
  8. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Juraj Tušš: Intelektuáli, blogeri, na slovíčko prosím – Zmysluplné využitie umelej inteligencie "ChatGPT" v dnešnej dobe.
  2. Matúš Radusovsky: Ohrozenia včiel a ako im môžeme pomôcť
  3. Štefan Šturdzík: Čurillovci.
  4. Otilia Horrocks: Bože, ako hlboko vie jeden klesnúť...
  5. Jaroslav Karahuta: Boj veľkých proti malým neskončil ani po 21 rokoch od vstupu do EÚ. Čaká nás kolonizácia vidieka ?
  6. Daniel Balko: Ohrozuje Trump súčasný medzinárodný systém? Čo to pre nás znamená?
  7. Martin Šuraba: O chlapcovi, ktorý stratil zápalky XXII
  8. Tomáš Csicsó: Ako Róm z juhu Slovenska som nikdy nezažil rasizmus
  1. Rado Surovka: Raši dostal padáka 80 503
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 79 541
  3. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 60 197
  4. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 20 749
  5. Miroslav Daniš: Pec nám spadla, pec nám spadla, ktože nám ju postaví 15 310
  6. Otilia Horrocks: Odporné, príšerné, drzé, nechutné 11 930
  7. Juraj Kumičák: ...radšej choďte kravy pásť... 10 532
  8. Viktor Pamula: S Ruskom na večné časy a nikdy inak 8 760
  1. INESS: Ekonomika Ruska a tri vojnové roky
  2. Věra Tepličková: Býky za vlasť padajú, gule nám tu chýbajú
  3. Radko Mačuha: Slavín nieje Slovenská socha Slobody.
  4. Tupou Ceruzou: Businessman
  5. Marcel Rebro: Rusi bombardujú energetickú infraštruktúru, Slováci elektrifikujú ukrajinské zákopy
  6. Radko Mačuha: Fico a Neveriaci Tomáš.
  7. Jiří Ščobák: Investovanie vs. hazard: Aké hry hráme? Kedy hazardujeme, namiesto toho, aby sme investovali?
  8. Věra Tepličková: Spevy sobotné alebo Vybrala sa Martina na púť priamo do Ríma

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu