Indickí botanici tvrdia, že vyvinuli pivo, ktoré z tela pomáha odstraňovať škodlivé látky a posilňuje imunitný systém.
Mok - výsledok bádania štátneho Národného inštitútu pre botanický výskum (NBRI)v severoindickom meste Lakhnaú - údajne chutí ako ktorékoľvek iné pivo a má trojpercentný obsah alkoholu. Základnou surovinou pre jeho výrobu je - na rozdiel od jačmeňa a chmeľu - sladké mango.
Keďže mango je v Indii široko dostupné, je výroba nového piva oveľa lacnejšia ako v prípade tradičných druhov. "S herbálnymi a lekárskymi kvalitami by mohlo naše pivo na svetových trhoch konkurovať aj nemeckým ležiakom," vyhlásil riaditeľ NBRI P. Púšpangadán v rozhovore pre denník The Economic Times. Ako dodal, inštitút rokuje s viacerými firmami o medzinárodnom marketingu.
Pre abstinentov NBRI pripravil nealkoholický nápoj z desiatich druhov liečivých rastlín. Momentálne prebiehajú rokovania s nadnárodnými spoločnosťami o jeho uvedení na trh do budúceho leta. Inštitút okrem toho plánuje výrobu rastlinného rúžu na pery.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.