Čaj sa stal hneď po káve druhým najobľúbenejším teplým nápojom. Varíme ho často deťom i chorým, a preto príde vhod informácia, že:
* Horúci čaj zasadne nikdy neochladzujeme prelievaním z hrnčeka do hrnčeka, pretože tým stráca chuť. Lepšie je vložiť hrnček s čajom do nádoby so studenou vodou.
* Chuť čaju sa zvýrazní, keď do cukru, ktorým ho sladíme, vložíme kúsok dobre umytej pomarančovej kôry.
* Často sladíme medom tak, že ho dáme do vriaceho čaju. Tým med zničíme! Ak je vystavený teplote nad 50 °C, zlikvidujú sa v ňom látky, ktoré priaznivo pôsobia na náš organizmus. Med preto dávajme do čaju vo chvíli, keď ho mienime piť. Rovnako postupujeme aj s citrónom. Mimochodom, scukornateného medu sa nemusíme báť, má rovnakú kvalitu ako riedky med.
Autor: Xe
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.