Ovocie nebude hniť
Čerstvé ovocie nezačne tak rýchlo hniť, keď medzi plody vložíte niekoľko strúčikov cesnaku.
Špenát nezohrievame
Uvarený špenát nezohrievajme, pretože tým sa z neho uvoľňujú zdraviu škodlivé látky. Pripravme ho toľko, koľko skonzumujeme.
Presolená šťava
Ak nám "ujde" ruka a presolíme šťavu z výpeku po upečení mäsa, môžeme jej chuť napraviť chlebovou kôrkou - tá absorbuje soľ.
Saturejka urobí divy
Saturejku používame ako korenie i liečivú rastlinu, ktorá sa používa proti meteorizmu (nafúknutiu). Tí, ktorí majú radi šalát zo zelenej fazuľky alebo dusenú zelenú fazuľku a vyhýbajú sa jej kvôli nepríjemnému nafukovaniu, by mali pridať do pokrmu sušenú alebo zelenú pokrájanú saturejku. Dokáže divy, lebo túto nepríjemnosť odstráni. Fazuľku môžu jesť s ňou aj malé deti alebo rekonvalescenti.
Hladké piškótové cesto
Piškótové alebo iné riedke cesto počas pečenia nepríjemne vybehne iba v prostriedku alebo na jednej strane. Zabránime tomu tak, že ho po vyliatí na plech odhrnieme smerom od stredu ku krajom plechu alebo formy.
Vysávane zvieracej srsti
Zvieraciu srsť - zo psa alebo mačky - na koberci, ktorú "neberie" vysávač, odstránime tak, že koncovú kefu so štetinami z umelej hmoty utrieme niekoľkokrát kúskom látky z umelých vlákien. Elektrostatický náboj potom srsť pri vysávaní ľahko vsaje.
Poškodené voskové plátno
Obrusy či podložky z voskovaného plátna sa častým skladaním nalomia. Preto miesta môžeme vyhladiť a to tak, že obrus rozprestrieme, poškodené miesta nahrejeme sušičom na vlasy a rukou uhladíme.
Správne vešanie
Tričká sa zvyčajne vytiahnu do dĺžky, ak ich zavesíme po vypratí spodnou časťou na šnúru a tak pripevníme štipcami. Svoj tvar si zachovajú, ak ich zavesíme priečne alebo po dĺžke ale pod rukávmi (pod pazuchou).
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.