odkladáme zásadne do mrazničky.
* Poznáte čerstvo zabitú rybu? Musí mať lesklé oči, šupiny pevne držia pri tele a sú lesklé a žiabre sú krvavočervené.
* Rybu sťahujeme tak, že najprv odrežeme hlavu, pod kožu podstrčíme palec ruky alebo nôž a dookola odťahujeme kožu od mäsa.
* Ak chceme zjemniť chuť každej ryby, pokvapkáme ju citrónovou šťavou. Mäso zostane biele, pevnejšie a trochu zmiernime aj typický rybací pach.
* Mandle ľahko ošúpeme, ak ich vložíme do vriacej vody, ktorú neskôr zlejeme a mandle ochladíme.
* Pri príprave múčnikov zbavíme lieskové oriešky šupky tak, že ich mierne opražíme, najlepšie na panvici a potom ich vyšúchame v čistej utierke.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.