Ako pôsobí čaj
Čierny čaj po 2 3 minútovom lúhovaní pôsobí povzbudzujúco, po 5 minútach upokojujúco. Viac ako 5 minút ho nelúhujeme.
Odšťavujeme citrusy
Na odšťavovanie či ručné vytláčanie šťavy z citrónov, pomarančov, grapefruitov sa hodia plody s tenkou šupou. Sú šťavnatejšie.
Káva a aróma
Kávové zrnká dlhším skladovaní strácajú časť arómy a po zomletí má káva zatuchnutú chuť. Ak zrnká pred mletím premyjeme horúcou vodou, bude chutiť normálne.
Ananás a želatína
Čerstvý ananás sa neznáša so želatínou, pretože ananás obsahuje enzýmy, ktoré želatíne škodia. Preto ho treba trochu podusiť alebo použiť kompótovaný, ak pripravujeme múčnik alebo ovocný pohár so želatínou.
Banán neutralizuje
Pikantný páliaci pocit v ústach po ostrom štipľavom pokrme zmierni banán, ak ho podáme po jedle ako zákusok. Neutralizuje štipľavosť a páliaci pocit v ústach sa hneď stratí.
Krájame kiwi
Ak chceme mať kiwi nakrájané úhľadne a rovnako, najprv ho zbavíme šupky a potom pokrájame v krájači vajíčok, uvarených natvrdo.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.