percentným džúsom alebo nektáru, mnohí nevedia, aký je medzi nimi rozdiel a ktoré sú kvalitnejšie. Už z označenia vyplýva, že stopercentný ovocný podiel je bez prísad, kým nektár má 30 60 percentný podiel ovocia, zvyšok je voda a obsahuje aj cukor. Dá sa povedať, že čím je vyšší ovocný podiel, tým je nápoj kvalitnejší a hodnotnejší. Ako nakupujeme ovocné šťavy?
* Nepodliehajte reklame a kupujte zásadne podľa informácií výrobcu na obale.
* Kupujte nápoje, ktoré nie sú prifarbené ani chemicky konzervované. Kvalitný koncentrát nepotrebuje chémiu, stačí pasterizácia.
* Nezabudnite skontrolovať dobu spotreby, ktorá je vyznačená na obale.
* Najlacnejšie je dvojlitrové balenie, najdrahšie sú 250 ml krabičky.
* Dávajte prednosť stopercentným džúsom aj keď nie sú také sladké ako nektáry. Obsahujú však viac vitamínov a ovocného cukru a lepšie osviežia.
Autor: bea
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.