marca, aj pre turistické hraničné prechody s Poľskou republikou. Podľa riaditeľa colnej správy v Poprade, JUDr. Štefana Olekšáka, každý cestujúci musí prejsť dezinfekčnou rohožou a taktiež nie je dovolený akýkoľvek prenos mäsových výrobkov cez hranice. Na tie sú pripravené zberné kafilérie. Veterinári majú na hraniciach v týchto dňoch takmer 24 hodinovú pohotovostnú službu. "Niektoré, prevažne nočné hodiny, nie sú plne vykryté," informoval Š. Olekšák. Cestujúci prekračujúci akýkoľvek hraničný prechod majú už na výstupe k dispozícii všetky informácie týkajúce sa druhov potravín, ktoré je možné, respektíve, ktoré nie je možné vyvážať a dovážať. Ako ďalej uviedol riaditeľ colného úradu, v súvislosti s proti nákazovými opatreniami dochádza na hraničných prechodoch k istému zdržaniu.
Autor: olo
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.