Pečivo v mikrovlnkeDopredu si nakúpime pred víkendom väčšie množstvo chleba, rožkov aj žemlí kukuričných, grahamových. Poukladáme ich do
Redakcia SME
Písmo:A-|A+ Diskusia nie je otvorená
Pečivo v mikrovlnke
Dopredu si nakúpime pred víkendom väčšie množstvo chleba, rožkov aj žemlí kukuričných, grahamových. Poukladáme ich do mikroténových vrecúšok a ihneď čerstvé dáme do mrazničky. Chlieb ešte predtým nakrájame na krajčeky a vyrovnáme ho do tvaru bochníka. Ráno potom stačí v mikrovlnke rozmraziť potrebné množstvo pečiva a máme na raňajky čerstvé rožky.
Do mikroténového vrecúška vložíme potraviny, ktoré chceme zmrazovať. Ak máme zváračku s automatickým odsávaním vzduchu, je po probléme. Ak nie, pomôžeme si tiež a to takto: Vrecúško opatrne ponoríme do vody aj s jeho obsahom, tá vytlačí všetok vzduch a vrecko ihneď uzavrieme. Dávame pozor, aby dnu nevnikla voda.
Čerstvá petržlenová aj iná vňať sa v panelákovom prostredí ťažko udrží čerstvá. Jemne ju posekajme, nasypeme do tvorítka na ľad, potom zalejeme vodou a dajme zmraziť. Kocky bylinkového ľadu vyklopíme z formy, nasypme do vrecúška a uzavrime. Vňate máme pripravené do zásoby a stále budú čerstvé.
Náhrada mlynčeka
Nemáte mlynček na mak? Uvarte celý mak s cukrom v mlieku a potom zmes rozmixujte. Mak bude vynikajúci.
Nebude sa mrviť
Krehké cesto sa nebude tak mrviť, ak počas jeho prípravy pridáme do neho niekoľko kvapiek octu.
Voda z mäsa na kvety
Ak neumývate mäso pred varením polievky alebo pečením pod tečúcou vodou, ale v hrnci, nevylievajte z neho vodu. Bolo by jej škoda, lebo je vynikajúca na polievanie izbových kvetov.
Prachovky absorbujú viac prachu, ak pridáme do vody, v ktorej ich po vypratí pláchame, niekoľko kvapiek glycerínu.
Kefka na strúhadlá
Strúhadlá dobre vyčistíme tak, že starú zubnú kefku s pevnejšou rúčkou, aby sa hneď nezlomila, namočíme do saponátu a poriadne ňou drhneme všetky plochy a otvory strúhadiel.
Autor: som
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.