masa.
Odhliadnuc od predchádzajúcich problémov spôsobených chorobou šialených kráv a zdravotných rizík s ňou spojených, cena za produkty z hovädzieho mäsa stúpa, čo Briti považujú za rovnako motivujúci dôvod na nekonzumáciu týchto výrobkov. Na druhej strane sa výrazne zvýšil dopyt po hydine.
Extrém tvoria potraviny označené nálepkou "organic", teda čisto prírodné. Rozdiel v cene medzi obyčajným kuraťom a kuraťom so spomínaným označením môže dosahovať až päťnásobok, a preto zaručene zdravý tovar uprednostňujú zatiaľ iba bohatšie vrstvy obyvateľstva.
Niektorí obchodníci predávajúci mäsové výrobky sa však takticky preorientovali a svojim zákazníkom ponúkajú už len hovädzinu importovanú z iných krajín Európskej únie.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.