Ak červené víno prospieva srdcu, chardonay a rizling dokážu spraviť zázraky s nervovým systémom človeka, tvrdia talianski vedci.
Rovnako ako červené odrody sú i biele bobule hrozna bohaté na zlúčeniny polyfenolov, ktoré sa bežne nachádzajú v ovocí a zelenine. Fytochemická látka resveratrol prítomná v červenom víne napríklad napomáha znižovať riziko koronárnych ochorení srdca.
Taliansky výskumník Mauro Defendente Febbrai tvrdí, že i v bielom víne napriek všeobecne známemu faktu, že obsahuje menej antioxidantom podobných zložiek sa nachádzajú polyfenolové zložky, ktoré napomáhajú preventívnej ochrane pred chorobami napádajúcimi nervový systém človeka. Dr. Febbrai sľúbil, že viac informácií o výsledkoch svojho výskumu poskytne vo štvrtok na otvorení najväčšieho talianskeho vínneho veľtrhu vo Verone.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.