návštevníkov reštaurácie Platan v Prešove, kde organizujú v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarskej republiky Dni maďarskej kuchyne. Táto gurmánska akcia sa koná od 6. do 24. júna. Ako nás včera informovala majiteľka reštaurácie Platan, Elena Oláhová, špeciality bude pripravovať šéfkuchár Pelikán klubu v Miskolci Rudolf Mátyás. "Je to laureát mnohých gastronomických ocenení z medzinárodných súťaží i celosvetových majstrovstiev," dodala.
Podľa slov generálneho konzula Maďarskej republiky Györgya Vargu, túto iniciatívu vítajú a podporujú.
"V Košiciach chýba maďarská reštaurácia a veľmi sa nám páči, že našu gastronómiu budeme prezentovať v Prešove, ktoré je slovenským mestom."
A ktoré jedlá svojej národnej kuchyne G. Varga najviac obľubuje ? "Z polievok jednoznačne halászlé a z hlavných jedál tiež niečo z rýb. Napríklad taký zubáč na cesnaku. Je to asi tým, že u nás v rodine nikto nemá rád ryby, takže ich nevaríme a preto ich vyhľadávam v reštauráciach."
Autor: em
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.