spracovala a zmrazila zhruba 14 tisíc ton jabĺk a okolo 10 tisíc ton iných ovocných plodov.
Ako pre TASR uviedol výrobno-obchodný námestník spoločnosti Martin Papcún, v súčasnosti realizujú záverečné prehliadky na mraziarenských linkách a boxe s kapacitou 100 ton. Do 10. júna odskúšajú aj funkčnosť dvoch tunelov na mrazenie kvapalným dusíkom. "Výhodou uvedeného mrazenia je vysoká kvalita plodov, ktoré zostávajú neporušené," doplnil Papcún.
Dodal, že v polovici mesiaca začne spoločnosť s mrazením jahôd, dovezených z Poľska. Okrem toho sa orientuje na mrazenie čučoriedok z 8 vlastných výkupní na Orave, ktorých počet plánuje v priebehu tohto roka rozšíriť na 20. Keďže úroda marhúľ bude vďaka jarným mrazom minimálna, Zagro počíta s mrazeným rozpolených sliviek. V letných mesiacoch bude vykupovať a mraziť lesné plody - šípky, trnky, čiernu bázu, ale aj ríbezle a aróniu. Väčšina mrazeného ovocia poputuje na export do Českej republiky, Nemecka a Rakúska.
Autor: Michalovce (TASR)
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.