konzervované mäsové výrobky s obsahom rizikových zložiek. "Z pultov a zo skladových priestorov stiahli veterinári 18 druhov konzerv, čo predstavuje 210 kusov výrobkov od českých výrobcov. Ide najmä o tovar značky Hamé a Vamberk. Všetky vyradené konzervy, hovädzie vo vlastnej šťave, Luncheot meat a guláše rôznych druhov, sme vrátili dodávateľovi. O konzervy bol zvýšený záujem najmä v letných mesiacoch, v čase dovoleniek. Na jar a v zime sme predali približne jeden až dva kusy týždenne," informovala vedúca jednej z rožňavských predajní potravín. Vedúci revúckych potravín MG Trio Miroslav Tvrdoň tovar od českých výrobcov nepredáva a z pultov mu kontrolóri nestiahli ani jednu konzervu. Kontrole sa nevyhli ani školské jedálne a verejné stravovacie jednotky. Zo skladov školskej jedálne v rožňavskej základnej škole na sídlisku Juh od výrobcov z Čiech tovar neobjednávajú a z hovädzieho mäsa nevaria niekoľko týždňov. "Voči jedlám z hovädziny som námietky zo strany rodičov a žiakov nezaregistrovala, napriek tomu jedálny lístok žiakov hovädzie v súčasnosti neobsahuje. Nahradili sme ho bravčovým a hydinou," uviedla vedúca jedálne Irena Repaská. V revúckej Základnej škole na Hviezdoslavovej ulici je situácia obdobná a z hovädziny nevaria. Párky pridávali do polievok, ale ako povedala vedúca Mária Rogosová, teraz ich už nepoužíva. Keďže sa školský rok končí, míňajú zásoby zo skladu, v ktorých sa žiadny rizikový výrobok nenachádza.
Autor: ela
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.