Informovala o tom nemecká tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na poľské veterinárne úrady.
Zákaz, ktorý sa vzťahuje aj na kožu, čerstvé mäso, mäsové konzervy a salámy spracovávané pri teplote nižšej ako 72 stupňov Celzia a taktiež prepravu zvierat pochádzajúcich zo Slovenska cez Poľsko, nadobudne platnosť od dnešnej polnoci.
Minulý týždeň Poľsko zaviedlo podobné obmedzenia na dovoz z Nemecka a Španielska po potvrdení prepuknutia nákazy v týchto krajinách.
V Poľsku, ktoré zostáva jedným z vedúcich producentov a vývozcov bravčového mäsa v Európe, zatiaľ nie sú známe žiadne prípady výskytu moru ošípaných.
Rakúsky minister zdravotníctva Herbert Haupt kvôli zabráneniu zavlečenia nákazy dôrazne vyzval cestujúcich, aby zo Slovenska do Rakúska neprivážali bravčové a diviačie mäso alebo mäsové výrobky z týchto zvierat. Colné úrady už dostali pokyny, aby turistov upozornili a príslušné produkty zabavili.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.