mám aj iné zábavné programy. A od Banskej Bystrice na východ sa už rozprávame väčinou len o omáčkach a bešameloch," povedal zabávač Petr Novotný, ktorý sa včera v kníhkupectve Marsab a v hypermarkete Tesco zúčastnil dvoch autogramiád knihy "Chuťovky z Markízy".
Publikácia sa teší veľkej popularite a vydavateľstvo Ikar už pripravuje ďalšiu dotlač. Ako prezradil Petr Novotný, najviac na neho zabrala špecialita herca Stana Dančiaka slovenské fondue, podávané v bochníku chleba. Vždy sa vraj svojich hostí snaží vyprovokovať, aby prinášali jedlá netradičné a netypické. Takto ho naučila napríklad Marcela Molnárová zalievať lososa jahodovou omáčkou. Rovnako však pokúša aj divákov, ktorí mu posielajú netypické recepty. V počítači ich má uložených okolo 10 000. Ako priznal, zďaleka nie je takým dobrým kuchárom, ako z neho na obrazovke urobili. Pri nakrúcaní vraj v zákulisí pripravuje to isté jedlo čo on celý tím na čele so šéfkuchárom. Všetko sa varí ešte dvakrát.
Väčšinou nakrúca niekoľko dielov naraz a preto sa mu podarí zjesť aj osem porcií. V knihe Chuťovky nájdete recepty choreografa a režiséra Jána Ďurovčíka, humoristky Eleny Vacvalovej, speváčky Petry Černockej, alebo operného speváka Petra Dvorského.
V blízkej budúcnosti by sa mal Petr Novotný objaviť na obrazovke Markízy v úplne odlišnej úlohe, ako zberateľ receptov známych osobností. "Karel Šíp sa mi raz posťažoval, že keď príde na východ Slovenska, nikto ho už nepozná. Rozhodli sme sa preto pre spoločný česko-slovenský program, ktorý sa bude volať Colnica. My dvaja budeme akýmisi kontrolórmi, ako to vyzerá s kultúrnou výmenou. Objaví sa tam množstvo českých a slovenských umelcov," prezradil Petr Novotný.
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.