Korzár logo Korzár

Zahraniční hostia si v reštauráciách pýtajú šťavnaté hovädzie bifteky

Rožňava/Revúca Dopyt po hovädzine v reštauračných zariadeniach na Gemeri v posledných dňoch mierne poklesol. Potvrdila to aj vedúca reštauračnej

časti rožňavského hotela Kras Mária Czmóriková. "Hostia si pýtajú najmä hydinu. Nájdu sa však zahraniční, ktorí si pochutnávajú na hovädzích biftekoch a želajú si ich nevysušené, menej prepečené. Tatársky biftek nepripravujeme najmenej desať rokov," povedala M. Czmóriková. Znížený dopyt sa odrazí aj na množstve objednaného mäsa. Medzi klientmi sa totiž nájdu aj takí, ktorí hovädzinu jednoznačne jesť odmietajú. V jedálničku pre závodné stravovanie sa hovädzina objavuje len raz za týždeň. "Myslím, že keď sa žiadne nové ochorenie dobytka na Slovensku neobjaví, situácia sa upokojí. Menšiu paniku sme zaznamenali už počas výskytu BSE v zahraničí, ale postupne sa konzumácia hovädziny dostávala do starých koľají. V týchto dňoch sa problém zopakoval," uviedla M. Cmóriková. V revúckej reštaurácii Balaton situácia okolo BSE konzumáciu hovädzieho výrazne nenarušila. "Kto hovädzinu obľubuje, ten si ju objedná bez ohľadu na to, či sa choroba vyskytla, alebo nie. V minulých mesiacoch si niektorí nad taniermi s hovädzím aj požartovali, ale stále si ho pýtajú," povedala vedúca Eva Pendziviaterová. Žiaci zo Základnej školy na Komenského ulici v Revúcej dostávajú hovädzinu len raz týždenne. Nahrádza ju hydina, bravčové a ryby. Vedúca jedálne Valéria Voláková sa tak prispôsobila požiadavkám rodičov spred niekoľkých mesiacov. "Predtým odborníci kvôli vyváženej strave neodporúčali bravčové, teraz je problém s hovädzím," konštatovala V. Voláková. Napriek tomu sa snaží podávať deťom pestrú stravu s rovnováhou živín.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Autor: ela

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 225
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 251
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 070
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 101
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 787
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 223
  7. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 4 546
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 544
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu