Korzár logo Korzár

Fast foody typu McDonald neobľubujú, radšej si pochutia v klasických reštauráciách

Počas Founder´s day sa za pultom košického McDonaldu šikovne zvŕtali známe osobnosti. My sme neodolali, a podiskutovali sme s nimi o ich vzťahu ku

gastronómií.

MT: Vaněk zvládne praženicu, Adamec sotva čaj

Ako prví nám padli do rany obľúbení z kakaovníkov na bábovkárov "prevarení" Martin Vaněk a Igor Adamec. Kým Igor obsluhoval, Martin sa nám vyznal zo svojho vzťahu k jedlu: " V strave dávam prednosť tej, ktorú zjem, čiže všetkému. Okrem kapustných fliačkov, ktoré robí moja svokra vynikajúce. Zjem ich, ale nie sú moje obľúbené. Samozrejme nie preto, že ich robí svokra. Robí napríklad vynikajúcu žemľovku a tú mám veľmi rád. Ale inak zjem úplne všetko. Som taký šrotár. Takže sa nezavďačím nikomu kto mi dlho jedlo pripravuje, pretože som schopný ho zjesť za tri minúty. V poslednom čase som nejak dospel k strave viac bezmäsitej. čo sa týka vlastného kuchárskeho umenia, tak to je už ťažšie. Sám si viem uvariť praženicu, krupicovú kašu nielen sebe, ale i dcére. A keď je najhoršie, dokážem spraviť aj kura. Ak si mám vybrať, chodím rád do čínskej reštaurácie, v žiadnom prípade neobľubujem fast foody. A veľmi rád v jedle aj experimentujem. My sme mali raz v relácií odborníka na jedlo, ktorý nám pripravil vyprážaných cvrčkov. Dal som si a boli dobré. Trochu tie nožičky mi zapadali do zubov, ale bolo to fajn."

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Podobné chute má i Martinov kolega Igor Adamec: "Ja preferujem stravu jedlú a takú, ktorú mi niekto urobí. Takže mám rad svokrinu stravu, mal som veľmi rád maminu stravu a mám rád manželkinu stravu. Bohužiaľ, dcéra ma ešte nekŕmi. Najradšej mám však plnenú papriku a čínu. To sú dve veci, s ktorými by som sa vedel dláviť kedykoľvek. Ale zjem aj kuriatko i plnenú morku, nevyberám si. Navariť si viem čaj. Mne totiž od seba ani nechutí to, čo si pripravím. Mám obavy, ako moja vára dopadne a považujem aj za zbytočné, aby som to jedlo kazil ja, keď mám vo svojom okolí ľudí, čo to vedia urobiť lepšie. Mám rád domácu stravu, ale i klasické reštaurácie. Určite nie také ako McDonald. My do fast foodov ani nechodíme, keď už ideme s rodinou do reštaurácie, tak na normálnu a dobrú stravu. Na rozdiel od Martina nerád experimentujem. Napríklad, keď idem s divadlom na zájazd, tak vôbec nejem ryby, lebo ich nemám rád. Ak ich predsa len zjem, tak len z povinnosti, lebo sú zdravé. Nikto sa mi nezavďačí morskými obludami, som typický suchozemec. Kedysi som bol typický mäsožravec, ale už na tom tak netrvám. Rozhodne sme však z jedálnička vylúčili mastné jedlá, ako slaninu, salámy a iné."

SkryťVypnúť reklamu

MT: Trebeľu veľmi rád varí, ak má čas

Popoludní sme v úlohe čašníka objavili primátora Košíc Zdenka Trebuľu. A čo nám hlava mesta prezradila o svojich obľúbených pochúťkach? "Priznám sa, že som skôr na zeleninu, hydinu, na taký ľahší typ stravy. Toto (hamburgery) nie je moje obľúbené. A čo mám najradšej? Keď si môžem vybrať, tak jednoznačne morské potvory na rôzny spôsob. To milujem. Bohužiaľ, málokde u nás sú v takej kvalite, pretože najlepšie sú tieto dary mora, keď sú čerstvé. Takže ich jem najmä pri mori. Rád v strave experimentuje a tiež veľmi rád varím, keď mám na to čas. Pripravujem najmä čínu. Vraj ju robím dobre. Aspoň to tvrdia tí, čo ju jedávajú. Chutí im a sú to väčšinou veľkí kritici. čo sa týka rešataurácií, tak čím som starší, tým viac mám rád zariadenia, kde sa dá príjemne posedieť. Aj tá strava musí byť kvalitná a skĺbená s dobrým vínkom. čiže som gurmán, k dobrému jedlu dobré vínko a je to na mne i vidieť."

SkryťVypnúť reklamu

MT: Anderovi z Košíc prihorí aj čaj

Téma jedlo je vďačná. Potvrdil nám to i Ján Pisarčin alias Ander z Košíc, ktorého v úlohe čašníka prišli povzbudiť i jeho vnúčatá. "Najradšej mám cestoviny a možno to je na mne i vidno. Na prvom mieste sú poľské pirohy a na druhom halušky, bičkoše po našom, čiže s tvarohom. A mám rád aj strukoviny. Ale ako kuchár som veľmi slabý, mne prihorí aj čaj. Zjem aj mäso, najmä varené s omáčkami a na hríboch, ale pražené už nie. Preferujem klasické reštaurácie, nie fast foody. To je skôr pre mladých ľudí na pochode. V mojom veku mám rád určité pohodlie, keď si človek sadne. Síce už menej zjem, ale zato dobré jedlá. Ja na dôchodku si už môžem dovoliť, si sadnúť a oddýchnuť si. K jedlu som kedysi píjaval len vodu, ale teraz čím som starší si dám aj pohár piva."

Najčítanejšie na Korzár

Komerčné články

  1. Anna Macaláková: Výnos je len časť príbehu investície
  2. Ako sa vyhnúť cukrovke 2. typu: Prvý krok urobte ešte dnes
  3. Plač, krik, frustrácia. Rodičia opisujú, čo im pomohlo
  4. Tankovanie, ktoré sa vám vráti: káva, zľavy aj pohodlie
  5. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne
  6. Hirošima (reportáž Johna Herseyho) v denníkoch SME a Korzár
  7. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie
  8. Domáce poistenie v dobe nárastu extrémov počasia a škôd
  1. Invázne rastliny ako superpotraviny
  2. Hirošima (reportáž Johna Herseyho) v denníkoch SME a Korzár
  3. Keď tankovaním získate viac než len plnú nádrž
  4. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne
  5. OTS: Stanovisko LESY SR k tvrdeniam politickej strany Demokrati
  6. Tento recept na svieže letné občerstvenie si nenechajte ujsť
  7. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie
  8. LESY SR si držia drevo doma: 99 % produkcie zostáva na Slovensku
  1. Toto je Balkán? Roky prehliadané Albánsko prekvapuje 10 822
  2. Ficova vláda extrémne zbrojí, u Kaliňáka kašlú na zákon 9 834
  3. Plač, krik, frustrácia. Rodičia opisujú, čo im pomohlo 7 747
  4. V Maroku sa za pár dní ocitnete v horách, púšti aj pri oceáne 3 692
  5. Top dopravné stavby, ktoré menia Bratislavu a okolie 3 073
  6. Kam v auguste k moru? 4 tipy na last minute dovolenku 3 066
  7. Ako sa vyhnúť cukrovke 2. typu: Prvý krok urobte ešte dnes 2 780
  8. Hirošima (reportáž Johna Herseyho) v denníkoch SME a Korzár 1 941
  1. Ernest Klotton: Fico, ako bezpečnostné riziko
  2. Štefan Šturdzík: Vzduchovka - aspoň niečo súdruhovia urobili dobre.
  3. Martina Bittnerová: Z Frederiky sa stala Mína. A z Míny legenda II.
  4. Ivan Mlynár: Matúš Šutaj Eštok, na konci dňa hlboké ospravedlnenie Hamranovi, Spišiakovi a čurillovcom stačiť nebude
  5. Ivan Čáni: V Smere seno nežerú. Tomu verím.
  6. Miroslav Pollák: Vodu kázal a víno pil - sociálny demokrat
  7. Ľubor Šešera: Lago di Como – jazero (nielen) celebrít
  8. Júlia Piraňa Mikolášiková: Zaujatý sudca v kauze čurillovcov: 20 rokov priateľstva, návštevy, obedy, večere s exšéfom policajných odposluchov (+ audioverzia)
  1. Martin Fronk: Igelitka z roku 1990 a obchod, ktorý zabudol na rok 2025 26 348
  2. Elena Antalová: Takže k tým Rážovcom a nášmu skvelému životu 15 093
  3. Jozef Foltýn: Podpriemerný Slovan zaujal len arogantným trénerom 7 616
  4. Rado Surovka: Ficove supy už krúžia nad Slovenskom 7 474
  5. Monika Albertiová: Máme po puči 7 443
  6. Radko Mačuha: Viete, ako býva Šimečka a ako Fico? 6 837
  7. Dorota Nvotová: Nebojím sa pána 4 775
  8. Viktor Pamula: Čurillovci 4 468
  1. Radko Mačuha: Za neonacizmus na Ukrajine môže Putin.
  2. Marcel Rebro: Trump a Putin na Aljaške: Rokovanie o Ukrajine bez Ukrajiny
  3. Marcel Rebro: Rusko obkľúčené NATO? Skôr obkľúčené rozprávkami z Kremľa
  4. Věra Tepličková: Prirodzene k prirodzeniu (nevhodné pre deti a slabšie/citlivejšie povahy)
  5. Věra Tepličková: Od buka do buka a máme tu Mamuka
  6. Radko Mačuha: Organizátor majdanu bol na káve pred úradom vlády.
  7. Radko Mačuha: Viete, ako býva Šimečka a ako Fico?
  8. Marcel Rebro: Fico tvrdí, že v Kyjive nie je vojna. My práve začíname tábor pre ženy a deti padlých z Kyjiva.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SME.sk Najnovšie Najčítanejšie Minúta Video
SkryťZatvoriť reklamu