1. Nakupujeme len také množstvo, aké spotrebujeme do dvoch dní. Najlepšie je ho uložiť do utierky alebo do chlebníka.
2. Ak uložíme chlieb do chladničky, jeho trvanlivosť sa nepredĺži. Naopak vlhký skôr podľahne plesni. Chlieb do zásoby možno zmraziť pri teplote -18 °C.
3. Starý chlieb nie je vhodný ani na prípravu hrianok, pleseň sa nezničí.
4. Staré pečivo nie je vhodné na strúhanku, pleseň v ňom ostáva.
5. Strúhanka sa dá pripraviť aj z práve kúpeného a hneď vysušeného pečiva.
6. Na dovolenky alebo sviatky sú vhodné balené chleby s predĺženou trvanlivosťou.
7. Plesnivé pečivo a chlieb nie sú vhodné ani na kŕmenie zvierat.
8. Ak balíte chlieb do mikroténových vreciek, pravidelne ho treba vymieňať už po dvoch dňoch.
(Materiály na strane prevzaté zo SME a RNO)
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.