Vsi medzi prvými v Košickom kraji v roku 1999. Ako skonštatoval vedúci útvaru školského stravovania Ing. Štefan Kavulič, prvé mesiace boli veľmi priaznivé a percento zapojenosti žiakov do tohto programu v rámci okresu sa pohybovalo na úrovni 40 percent. V prvej polovici tohto kalendárneho roku nastal pokles záujmu o mlieko zhruba o 20 percent, skonštatoval Š. Kavulič. Aj to bolo dôvodom, prečo sa rozhodol tunajší odbor školstva zorganizovať v spolupráci s Ministerstvom školstva SR a dodávateľom mliečnych výrobkov Krtíšskou mliekarňou, dnešný odborný seminár, ktorého cieľom je propagácia školského mliečneho programu pri ozdravení mladej generácie v okrese Spišská Nová Ves. Účelom seminára je podrobné oboznámenie zainteresovaných funkcionárov škôl s problematikou tohto programu. Od riaditeľov škôl a vedúcich školských jedální preto očakávame, že získané informácie vhodným spôsobom odovzdajú žiakom školy. K tomu im poslúži aj propagačný materiál, ktorý by sa mal touto cestou dostať aj do rúk rodičom, uviedol Š. Kavulič na margo dnešného seminára, ktorý sa začne o 9. hodine v Základnej škole na Komenského ulici v Spišskej Novej Vsi. V súčasnom období je v rámci mliečneho programu distribuovaný do škôl tunajšieho okresu bohatý sortiment mliečnych výrobkov ochutené vanilkové, jahodové a čokoládové a neochutené mlieka v tetrapakovom balení. Tie sú dodávané do škôl vo výhodnejších cenových reláciách ako je tomu v bežnej obchodnej sieti. Verím, že tento seminár bude dobrým príspevkom ku ozdraveniu mladého organizmu predovšetkým zvýšenou konzumáciou mlieka a mliečnych výrobkov v školách a že sa bude vytvárať u detí výživový návyk, ktorý pozitívne ovplyvní ich vzťah ku mlieku aj v dospelosti, dodáva Š. Kavulič.
(dan)
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk.